Αυτό είναι ένα από το πιο εύκολο, γευστικό και υπέροχο γλυκό ψυγείου με μπισκότα, που θα φτιάξετε μέσα σε μόλις 10 λεπτά! Εγώ το δοκίμασα, ενθουσιάστηκα με το πόσο απλό είναι και το παρουσιάζω για όσους αγαπούν τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, αλλά δεν έχουν πολύ χρόνο. Είναι ιδανικό για να ικανοποιήσετε την επιθυμία σας για κάτι γλυκό, χωρίς κόπο.
Υλικά για το Γλυκό
- 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
- 1 λίτρο γάλα
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 120 γραμμάρια κορν φλάουρ
Υλικά για τη Σαντιγί
- 1 μεταλλικό κουτί μόρφατ
- 2 κούπες άχνη ζάχαρη
- 4 κουταλιές της σούπας γάλα
Εκτέλεση της Συνταγής
Σπάω τα δύο πακέτα μπισκότα πτι-μπερ σε ένα τάπερ ή σε ένα ταψί μεγέθους 25.
Σε μια κατσαρόλα, βάζω το 1 λίτρο γάλα με τα 100 γραμμάρια ζάχαρη να ζεσταθούν. Σε ένα μπολάκι, διαλύω το κορν φλάουρ σε λίγο από το ζεστό γάλα και το ρίχνω πίσω στην κατσαρόλα. Ανακατεύω συνεχώς μέχρι το μείγμα να πήξει. Μόλις είναι έτοιμο, το ρίχνω πάνω στα σπασμένα μπισκότα. Ανακατεύω καλά και ισιώνω την επιφάνεια.
Αφήνω το γλυκό να κρυώσει καλά.
Για τη σαντιγί, χτυπάω το μεταλλικό κουτί μόρφατ με τις 2 κούπες άχνη ζάχαρη και τις 4 κουταλιές της σούπας γάλα, μέχρι να γίνει μια αφράτη σαντιγί. Την τοποθετώ πάνω από το γλυκό και το βάζω στο ψυγείο για να παγώσει και να σφίξει.
Χρόνοι Προετοιμασίας και Αναμονής
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Επιπλέον Χρόνος: Αναμονή για να κρυώσει και να παγώσει στο ψυγείο
Συνολικός Χρόνος: 10 λεπτά + χρόνος ψύξης
Χρήσιμα Tips για το Γλυκό Ψυγείου
Για να γίνει η κρέμα σας τέλεια, διαλύστε το κορν φλάουρ σε κρύο ή χλιαρό γάλα πριν το ρίξετε στην κατσαρόλα, ώστε να μην σβολιάσει.
Μπορείτε να προσθέσετε λίγη βανίλια ή μερικές σταγόνες εσάνς βανίλιας στην κρέμα για περισσότερο άρωμα.
Αν θέλετε, μπορείτε να πασπαλίσετε το γλυκό με μπισκότα με τριμμένη σοκολάτα ή ξηρούς καρπούς πριν το σερβίρισμα.








