Συστατικά

8 μεγάλα χοντρά πορτοκάλια καθαρίζονται και κόβονται σε μικρές φέτες.
1 κιλό ζάχαρη
2 1/2 φλιτζάνια νερό
Χυμός 1 λεμονιού
6 γαρύφαλα
Μερικές οδοντογλυφίδες

Οδηγίες

Κόβουμε το πορτοκάλι σε λωρίδες.
Χρησιμοποίησα την οδοντογλυφίδα για να μείνει τυλιγμένη σε ρολό καθε φέτα πορτοκαλιού


Βάλτε τις φλούδες πορτοκαλιού σε μια κατσαρόλα και καλύψτε με νερό.
Βράστε σε σιγοβράσιμο για 4 λεπτά
Στραγγιξτε και αλλάξτε το νερό για 2 ακόμη φορές.
Μετά το 3ο βράσιμο και το στραγγισμα, Προσθέστε τη ζάχαρη

Προσθέστε τα 2 1/2 φλιτζάνια νερό, Προσθέστε το χυμό λεμονιού, Προσθέστε τα γαρίφαλα
Βράζουμε και βράζουμε έως ότου πήξει το σιρόπι.


Αφήστε να κρυώσει.
Αφαιρέστε τις οδοντογλυφίδες
Βάλτε σε καθαρά βάζα και σφραγίστε. Μπορείτε να βάλετε ψυγείο ή ντουλάπι.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΕίναι τα πιο ζουμερά Μπιφτέκια Κοτόπουλου
Επόμενο άρθροΡολάκια Αυγοφέτες γεμιστές…υπέροχες και φτιάχνονται γρήγορα