Γλυκό Ψυγείου με Μπανάνα σαντιγί και σιρόπι σοκολάτας

Συστατικά:

• 2 φλιτζάνια τριμμένο μπισκότο digestive
• 1/2 φλιτζάνι (110gr) βούτυρο, λιωμένο
• 1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη, χωρισμένη
• 1 Τσίμπημα αλατιού
• 2 συσκευασίες τυριού κρέμας 220gr, σε θερμοκρασία δωματίου
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
•  450 γρ σαντιγί, χωρισμένη
• 3 μπανάνες, κομμένες σε φέτες
• 1 κονσερβα ανανά σε σιρόπι, στραγγίζεται καλά
800γρ φράουλες, κομμένες σε φέτες
• Ψιλοκομμένα καρύδια
• Σιρόπι σοκολάτας
• Κεράσια μαρασκίνο

Οδηγίες:

1. Ανακατέψτε τα ψίχουλα μπισκότου με το λιωμένο βούτυρο, 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη και αλάτι και πιέστε όλο αυτό το μείγμα στο κάτω μέρος ενός ταψιού 20χ30 εκ. Ψήστε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει εντελώς.
2. Χτυπήστε τυρί κρέμας, εκχύλισμα βανίλιας και υπόλοιπο 1 φλιτζάνι ζάχαρη με ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Ανακατέψτε μέσα και 1 φλιτζάνι κρύα σαντιγί. Απλώστε ομοιόμορφα το μείγμα τυριού κρέμας πάνω από την ψημένη βάση κρούστας. Βεβαιωθείτε ότι το τυρί κρέμας σας είναι καλό και απαλό αλλιώς θα δυσκολευτείτε να απλώστε το μείγμα πάνω από την βάση κρούστας.
3. Τακτοποιήστε τις φέτες μπανάνας σε ένα στρώμα πάνω από τυρί κρέμα μείγμα. Πάνω από τις μπανάνες ομοιόμορφα απλώστε με το ανανά αφού τον έχετε χτυπήσει σε ένα μπλέντερ. Μετά απλώστε τις φράουλες σε φέτες πάνω από τον ανανά.
Απλώστε την υπόλοιπη σαντιγί πάνω από το επιδόρπιο. Φροντίστε να πάει μέχρι τα άκρα η σαντιγί – αυτό θα σφραγίσει τα γλυκό έτσι ώστε οι μπανάνες να μη μαυρίσουν. Βάλτε στο ψυγείο για 2 ώρες πριν το σερβίρετε.
4. Για σερβίρισμα, πασπαλίζουμε με καρύδια, ραντιζουμε με σιρόπι σοκολάτας και στο τέλος το κερασάκι στην τούρτα.

Τέλειο Γλυκό

ΠΗΓΗ: southyourmouth.com

Προηγούμενο άρθροΧοιρινή τηγανιά με λουκάνικο και μπαλσάμικο!
Επόμενο άρθροΠατάτες φούρνου με κιμά και κίτρινα τυριά