Το Γλυκό Ψυγείου με πραλίνα φουντουκιού είναι η απόδειξη ότι δεν χρειάζεται να περάσουμε ώρες στην κουζίνα για να απολαύσουμε ένα τέλειο γλυκό. Ο συνδυασμός του μπισκότου, της αφράτης κρέμας και της πλούσιας πραλίνας είναι απλά μαγικός. Εγώ το φτιάχνω όταν έχω ξαφνικούς καλεσμένους και πάντα τους εντυπωσιάζω!
Η Συνταγή είναι από το Κανάλι Γιάννος Βαλιάνος
ΥΛΙΚΑ
2 πακετα πτιμπερ σπασμένα
2 φλ.τσαγιου γάλα σοκολατούχο
800 γρ παγωμένη φυτική κρέμα γάλακτος
300 γρ για κρέμα ( +20 γρ στρώσεις ) πραλινα φουντουκιού
1 φλ φουντούκια ψημένα και σπασμένα
1/2 φλ τριμμα σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1)Σπάμε τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια
2)Χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να τριπλασιαστεί σε όγκο και να πάρει παχύρρευστη μορφή
3)Προσθέτουμε την πραλινα φουντουκιού και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα Δευτέρα μέχρι να ενσωματωθεί και να σφίξει
4)Τοποθετούμε σε ένα ταψί, πυρέξ η ότι μας βολευει τα μισά σπασμένα μπισκότα και τα ραντίζουμε με το μισό γάλα
5)Προσθέτουμε την μισή δόση από την κρέμα μας
και πασπαλίζουμε με τα σπασμένα φουντούκια το τριμμα σοκολάτας και λίγη πραλινα φουντουκιού
6)Επαναλαμβανουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά (μπισκότο – γάλα-κρέμα-φουντούκι, τριμμα σοκολάτας και πραλινα)
7)Παγώνουμε για 1-2 ώρες (καλυμμένο)
8)Κόβουμε και σερβίρουμε γαρνίροντας το με πραλίνα
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Γλυκό Ψυγείου σας ακόμα πιο επιτυχημένο:
- Κρέμα: Η φυτική κρέμα γάλακτος πρέπει να είναι παγωμένη για να χτυπηθεί σωστά και να γίνει αφράτη.
- Μπισκότα: Μη σπάσετε τα μπισκότα σε πολύ μικρά κομμάτια. Καλύτερα να έχουν χοντρά κομμάτια για να διατηρήσουν την υφή τους.
- Πραλίνα: Η πραλίνα μπορεί να είναι είτε έτοιμη του εμπορίου είτε σπιτική. Και στις δύο περιπτώσεις, η γεύση θα είναι υπέροχη.
- Σερβίρισμα: Πριν το σερβίρισμα, μπορείτε να προσθέσετε και μερικά φρέσκα φρούτα, όπως φράουλες ή μπανάνες.












