Δείτε Επίσης: Μπακλαβαδάκια για να γλείφετε τα δάχτυλα σας | Γλυκό του Κουταλιού Κεράσι
Συστατικά:
2 φύλλα σφολιάτας 250 γραμμαρίων το καθένα
Γλυκό του κουταλιού Κίτρο ή μαρμελάδα επιλογής σας
Μέλι
Παρασκευή:
Πασπαλίστε τον πάγκο σας με λίγο αλεύρι και τοποθετήστε ένα φύλλο σφολιάτας πάνω του. Καλύπτουμε το φύλλο με ένα λεπτό στρώμα γλυκού, από βάζουμε το άλλο φύλλο σφολιάτας.
Με ένα μαχαίρι κόβουμε σε λωρίδες πλάτους περίπου 3 cm και μήκους μεταξύ 8 και 10.
Κρατώντας τις λωρίδες από το ένα άκρο, τις στρίβουμε και τοποθετούμε σε ένα ταψί φούρνου που έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC και εισάγουμε το ταψί, τον οποίο θα έχουμε μέχρι να ψηθούν.
Σβήνουμε το φούρνο και βγάζουμε το ταψί.
Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά με μέλι και μισό ποτήρι νερό, όταν αρχίσει να βράζει, βυθίζουμε τα δάχτυλα,
και τα βγάζουμε έξω και τα βάζουμε στο πιάτο ή στο δίσκο όπου θα τους σερβίρουμε.
Έχουμε ήδη ολοκληρώσει αυτά τα νόστιμα δάχτυλα με μέλι.
Δείτε Επίσης: Μπακλαβαδάκια για να γλείφετε τα δάχτυλα σας | Γλυκό του Κουταλιού Κεράσι
ΠΗΓΗ: www.cocinaandaluza.com