Δεν έχω φάει ποτέ τόσο νόστιμο Κοτόπουλο Ογκρατέν με μπεσαμέλ! Μια συνταγή γρήγορη και οικονομική που σίγουρα θα λατρέψουν όλοι στην οικογένεια. Εγώ τη δοκίμασα και ενθουσιάστηκα τόσο πολύ που αποφάσισα να τη μοιραστώ μαζί σας, γιατί είμαι σίγουρη ότι όλοι θα ζητούν την συνταγή. Με απλά υλικά και εύκολα βήματα, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα πιάτο που μοιάζει να έχει βγει από επαγγελματική κουζίνα!
Υλικά για το Κοτόπουλο
- 1 κιλό στήθος κοτόπουλου
- 1 κρεμμύδι
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 4 πράσινες πιπεριές
- 4 ντομάτες
- 4 κουταλιές της σούπας λάδι (50 ml)
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ (30 γραμμάρια)
- 1 συσκευασία ανάμεικτα λαχανικά (500 γραμμάρια)
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (8 γραμμάρια)
- 1 φλιτζάνι ζεστό νερό (200 ml)
- Μαύρο πιπέρι
- Κόκκινο πιπέρι
- Θυμάρι
Υλικά για τη Μπεσαμέλ
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο (30 γραμμάρια)
- 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι (80 γραμμάρια)
- 4 φλιτζάνια γάλα (800 ml)
- Αλάτι
- Μαύρο πιπέρι
Υλικά για την Επικάλυψη
- 200 γραμμάρια τυρί τσένταρ
Εκτέλεση της Συνταγής
Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Αλέθω τις ντομάτες στο multi και κόβω μικρά κομματάκια το κοτόπουλο.
Ρίχνω το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί, ρίχνω το κρεμμύδι και το σοτάρω μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτω τις πιπεριές, ανακατεύω και σοτάρω για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνω το κοτόπουλο, ανακατεύω και μαγειρεύω μέχρι να αλλάξει χρώμα και να ασπρίσει. Προσθέτω τις τριμμένες ντομάτες, τα μπαχαρικά, τον πελτέ, τα ανάμεικτα λαχανικά και το νερό. Σκεπάζω το τηγάνι και μαγειρεύω σε σιγανή φωτιά για 10-15 λεπτά.
Ετοιμάζω τη μπεσαμέλ. Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το βούτυρο και το αλεύρι. Τη βάζω σε μέτρια φωτιά και ανακατεύω να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτω το γάλα και ανακατεύω με το σύρμα πολύ καλά συνεχώς μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Αλατοπιπερώνω.
Σε ένα μεγάλο ταψί ρίχνω το μείγμα του κοτόπουλου, το στρώνω ομοιόμορφα και καλύπτω με την μπεσαμέλ να πάει παντού. Πασπαλίζω με το τυρί τσένταρ και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά στους 180°C μέχρι να ροδίσει. Αφήνω να κρυώσει λίγο, κόβω και σερβίρω.
Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 45 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 1 ώρα
Χρήσιμα Tips για το Κοτόπουλο Ογκρατέν
Για να γίνει ακόμα πιο νόστιμο το Κοτόπουλο Ογκρατέν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα λαχανικά αντί για κατεψυγμένα.
Η μπεσαμέλ είναι το μυστικό. Ανακατέψτε τη συνεχώς για να μη σβολιάσει και για να γίνει λεία και βελούδινη.
Αν θέλετε πιο πικάντικη γεύση, προσθέστε λίγο μπούκοβο ή καυτερό κόκκινο πιπέρι στο μείγμα του κοτόπουλου.
Καλή σας όρεξη!!!!!











