ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 ¾ φλιτζάνια Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. μπέικιν πάουντερ
¾ κουτ. αλάτι
3 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1¼ φλιτζάνια (συν 2 κσ ζάχαρη)
— ξύσμα από ένα μικρό λεμόνι
¾ φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
¾ φλιτζανιού γάλα
— ζάχαρη από μαργαριτάρια (προαιρετικά)
ΟΔΗΓΙΕΣ
Βάλτε τη σχάρα του φούρνου στη μεσαία θέση και θερμαίνετε τον φούρνο στους 180 ° C.
Βουτυρώστε καλά ένα ταψί 20 εκ και αφήστε το στην άκρη.
Ανακατέψτε το αλεύρι, το μπεικιν και το αλάτι μαζί σε μεσαίο μπολ.
Σε ένα μίξερ βάσης εφοδιασμένο με ένα εξάρτημα χτυπήματος, χτυπήστε τα αυγά σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν, περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε το 1¼ φλιτζάνι ζάχαρη και λεμόνι, αυξήστε την ταχύτητα σε υψηλό και χτυπήστε μέχρι το μείγμα να είναιαφράτο και ανοιχτό κίτρινο, περίπου 3 λεπτά. Μειώστε την ταχύτητα στο μέσο και, με το μίξερ να δουλεύει, σιγά-σιγά χύστε το ελαιόλαδο. Αναμίξετε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως το λάδι, περίπου 1 λεπτό.
Προσθέστε το μισό του μείγματος αλευριού και αναμίξτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί, περίπου 1 λεπτό, αποξέοντας το μπολ ανάλογα οσο χρειάζετε. Στη συνέχεια, προσθέστε το γάλα και αναμείξτε μέχρι να συνδυαστεί.
Προσθέστε το υπόλοιπο μείγμα αλευριού και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί, περίπου 1 λεπτό, αποξεοντας το μπολ.
Μεταφέρετε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψάκι. Πασπαλίστε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές
σούπας ζάχαρης σε ολόκληρη την επιφάνεια. Ψήστε μέχρι το κέικ να είναι βαθύ χρυσό καφέ
και η οδοντογλυφίδα που έχει εισαχθεί στο κέντρο βγαίνει με μόνο λίγα ψίχουλα περίπου 40 με 45 λεπτά. Το κέικ από πανω θα φένετε ραγισμένο όταν ψηθεί, η οποία είναι και η επιθυμητή εμφάνιση. Μεταφέρετε την φόρμα του κείκ έξω να κρυώσει για 15 λεπτά.
Πασπαλίστε με κάποια ζάχαρη άχνη, αν θέλετε (προαιρετικά).
και Καλή Απόλαυση
Ευχαριστούμε marilenaskitchen.com