Η Εύκολη ζύμη πίτσας με μπύρα είναι η ιδανική επιλογή για όσους αγαπούν τη σπιτική πίτσα, αλλά θέλουν να αποφύγουν τις χρονοβόρες διαδικασίες. Η μπύρα δίνει στη ζύμη έναν απίστευτο όγκο και μια ξεχωριστή γεύση που θα σας ενθουσιάσει. Εγώ τη χρησιμοποιώ πάντα και βγαίνει τέλεια, κάθε φορά!
Υλικά συνταγής:
Αλεύρι: 550 γρ.
Ελαιόλαδο: 2 κουταλιές σούπας
Αλάτι: 1 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Ξερή μαγιά: 2 κουταλάκια τσαγιού
Μπέικιν πάουντερ: 1 κουταλάκι τσαγιού
Μπύρα: 1 1/2 κούπα (σε θερμοκρασία δωματίου)
Οδηγίες:
1. Ανακατεύετε και ζυμώνετε μαζί όλα τα υλικά (στο χέρι ή στο μίξερ με το εξάρτημα του ζυμώματος) μέχρι να πάρετε μια απαλή, μαλακιά ζύμη.
2. Σκεπάστε τη ζύμη και αφήστε την να φουσκώσει για 30 λεπτά. Εν τω μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς.
3. Χωρίζετε τη ζύμη στη μέση και ανοίγετε σε 2 δισκους 26 εκ. περίπου. Βάζετε τους δίσκους σε λαδωμένα ταψάκια πίτσας.
4. Ψήνετε στη χαμηλή σχάρα του φούρνου για 5 λεπτά. Βγάζετε και απλώνετε στις βάσεις τα υλικά της αρεσκείας σας.
5. Ξαναβάζετε στο φούρνο και ψήνετε για άλλα 20 λεπτά περίπου, να γίνει η ζύμη ολόγυρα τραγανή και να ροδίσουν τα υλικά.
6. Βγάζετε από το φούρνο, χαράζετε σε κομμάτια και σερβίρετε αμέσως.
Tips για την Τέλεια Εύκολη ζύμη πίτσας με μπύρα
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η Εύκολη ζύμη πίτσας με μπύρα σας τέλεια! Φροντίστε η μπύρα να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, γιατί αυτό βοηθάει τη μαγιά να ενεργοποιηθεί καλύτερα. Μην παραζυμώσετε τη ζύμη, μόλις γίνει απαλή και ομοιογενής είναι έτοιμη. Το προψήσιμο της βάσης είναι σημαντικό για να έχετε ένα τραγανό αποτέλεσμα και να μην “λασπώσει” η ζύμη από τα υλικά. Μην φοβάστε να πειραματιστείτε με τα υλικά της πίτσας σας! Μια Εύκολη ζύμη πίτσας με μπύρα είναι η τέλεια βάση για κάθε γευστικό πείραμα.
ΠΗΓΗ: radicio.com











