Μου ακούγεται σαν μια απλή και γρήγορη εκδοχή ενός τιραμισού ή κάτι παρόμοιο. Μου αρέσουν πολύ αυτές οι συνταγές που γίνονται εύκολα και είναι πεντανόστιμες. Θα το φτιάξω κι εγώ με τις δικές μου λίγες πινελιές και θα σου πω πώς το κάνω!

Υλικά:

1 λίτρο γάλα
2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη (για την κρέμα)
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 βανίλιες (σε σκόνη ή υγρή)
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
2 κρόκοι αυγών
Σαβαγιάρ (περίπου 1 πακέτο, ανάλογα το ταψί)
Γάλα για να βρέξουμε τα σαβαγιάρ
1 πακέτο (περίπου 200 γρ.) φυτική σαντιγί (ερμόλ ή άλλη)
2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη (για τη σαντιγί)
Φιλέ αμυγδάλου για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Εβρασα το γάλα με την ζάχαρη άχνη ,δυο κουταλιές βούτυρο ,βανίλιες και τρεις κουταλιές κορν φλάουρ .. και όταν έβγαλα από τη φωτιά έριξα τους κρόκους …την έβαλα ψυγείο να παγώσει ..την χτύπησα ακόμα μια φορά ..έβρεξα με γάλα σαβαγιαρ την έριξα από πάνω …μετά χτύπησα μια ερμολ σαντιγη με δυο κουταλιές άχνη ..έβαλα ακόμη μια σειρά σαβαγιαρ και την σαντιγη …τέλος φίλε αμύγδαλο

  • Μπορείτε να αρωματίσετε το γάλα που θα βρέξετε τα σαβαγιάρ με λίγο καφέ ή λικέρ.
  • Αν δεν έχετε φιλέ αμυγδάλου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τριμμένα μπισκότα ή κακάο για το πασπάλισμα.
  • Μπορείτε να κάνετε περισσότερες στρώσεις από σαβαγιάρ και κρέμα αν θέλετε ένα πιο ψηλό γλυκό.

Η Συνταγή είναι της κας Palmira Aristou