Η γιορτή του Αγίου Ιούδα Θαδδαίου στις 19 Ιουνίου αποτελεί μια ξεχωριστή ημέρα για τους πιστούς, οι οποίοι στρέφονται προς αυτόν για βοήθεια σε δύσκολες στιγμές και για την προστασία των παιδιών τους.

Υλικά:

750 γρ αλεύρι
200 ml λάδι (σπορέλαιο)
250 γρ ζάχαρη
200 ml φυσικός χυμός πορτοκάλι
200 ml ναμά κρασί (μαυροδάφνη)
1 μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
1,5 κ.σ. μαχλέπι

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Σε μια μεγάλη λεκάνη, ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη.
Λαδώστε ένα ταψί και απλώστε τη ζύμη ομοιόμορφα.
Ψήστε στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50 λεπτά, ή μέχρι η πίτα να ροδίσει και να ψηθεί καλά στο εσωτερικό της.
Αφήστε την πίτα να κρυώσει ελαφρώς πριν την πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη.
Μοιραστείτε την Θαδδαιόπιτα με αγάπη και ευγνωμοσύνη, τιμώντας τον Άγιο Ιούδα Θαδδαίο και ζητώντας την προστασία και την ευλογία του.

Η Συνταγή είναι της κας Dimitris Anastasia Gkatzara

Προηγούμενο άρθροΤραχανόπιτα χωρίς φύλλο με κολοκύθι
Επόμενο άρθροTο πιο νόστιμο ρυζόγαλο που έχετε δοκιμάσει