Κέικ μελιού με κρέμα και σοκολάτα

Υλικά

Κέικ:

80 γρ βούτυρο
100 γρ μέλι
130 γρ ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας σόδα κοφτη
2 αυγά, μια πρέζα αλάτι
400 γρ αλεύρι
20 γρ κακάο

Κρέμα:
2 αυγα
150 γρ ζάχαρη,
1 ζάχαρη βανίλια
70 γραμμάρια κορν φαλουερ
600 γρ κρέμα γάλακτος
200 γρ βούτυρο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, το μέλι και τη ζάχαρη για να λιώσουν όλα. Προσθέστε σόδα, ανακατέψτε και κρυώστε.
Προσθέτουμε τα αυγά, αλατίζουμε, πασπαλίζουμε το αλεύρι σε δόσεις. Ζυμώνουμε πρώτα με ένα κουτάλι, στη συνέχεια ζυμώνουμε τη ζύμη με τα χέρια
μας και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Χωρίζουμε στα δύο, ανοίγουμε 2 κέικ σύμφωνα με τη φόρμα (έχω 20*30) και ψήνουμε για περίπου 8-10 λεπτά στους 180*.
Ανάλογα τον φούρνο σας.

για την κρέμα
Ανακατεύουμε τα πάντα εκτός από το βούτυρο με ένα μίξερ και μαγειρεύουμε σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να πήξει. Αφήνουμε να κρυωσει.
Χτυπάμε το βούτυρο και προσθέτουμε μερίδες από την κρυωμένη κρέμα κρέμα.
Χρειάζεστε ακόμα ένα πακέτο μπισκότα σαβαγιαρ (200g) και 150g μαρμελάδα. Θα είναι νόστιμο, σαν μαρμελάδα με ξινίλα. Έχω μια σταφίδα.

Αραιώστε τη μαρμελάδα με νερό ώστε να είναι ρευστή.
Συναρμολόγηση: κέικ-κρέμα. Πάνω από την κρέμα απλώνουμε τα σαβαγιαρ, αφού τα βουτήξουμε στη μαρμελάδα, πάλι την κρέμα
και μετά το κέικ και από πάνω την κρέμα. Άλειψα τα πλαϊνά με κρέμα και πασπάλισα ξηρούς καρπούς και λιωμένη σοκολάτα.
Μπορει να αυτοσχεδιάσεις κιολας

Για τη γκανάς σοκολάτας (Ganache) για επικάλυψη τούρτας

100 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
15 γρ. βούτυρο
1 κ.σ. μέλι
150 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη (60- 70% περιεκτικότητα σε κακάο)

Βάζουμε σε μπολ τη σοκολάτα, το μέλι και το βούτυρο.
Ζεσταίνουμε την κρέμα σε μικρή κατσαρόλα.
Μόλις αρχίσει να βράζει και φουσκώνει τη ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα.
Καλύπτουμε το μπολ για 1 με 2 λεπτά.
Έπειτα ανακατεύουμε με μαρίζ, για να ομογενοποιηθεί καλά και να γίνει πυκνή, λεία και γυαλιστερή η γκανάς.

Καλή επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΑγκινάρες Λεμονάτες…είναι εξαιρετικά ωραίες , γρήγορες στην προετοιμασία
Επόμενο άρθροΜπισκότα με κορν φλεικς χωρίς ψήσιμο.