Καρυδοπιτάκια χωρίς αυγά από τυροζύμη και γέμιση.

Η ζύμη μπορεί να προετοιμαστεί εκ των προτέρων και να ψηθεί αργότερα.

Υλικά για 48 κουλούρια:

Ξυνομυζηθρα Κρήτης – 350 g, μια πρέζα αλάτι
Βούτυρο – 200 g
Μαγειρική σόδα – 1/2 κουταλάκι του γλυκού.
Αλεύρι – 350 g (μπορεί να είναι > ή < ανάλογα με την υγρασία του τυριού)

Γέμιση:

Καρύδια – 150 g
Οποιαδήποτε αποξηραμένα φρούτα – 150 g
Ζάχαρη – 150 g
Μαρμελάδα σύμφωνα με το γούστο σας – 150 g
Επιπλέον, η ζάχαρη αναμιγνύεται με τη ζάχαρη βανίλιας

Παρασκευή:

Είναι πολύ καλό να δουλεύεις με τυρί που έχει παγώσει. Τέτοιο τυρί δεν χρειάζεται να χτυπηθεί με μπλέντερ. Ετσι :
Προσθέστε βούτυρο, σόδα, αλάτι στην ξινομυζήθρα και αλέστε σε μια ομοιογενή μάζα. Προσθέτουμε αλεύρι και ζυμώνουμε μια μαλακή, ελαστική ζύμη
(μπορεί να χρειαστεί αλεύρι +,-, ανάλογα με την υγρασία του τυριού). Αν η ζύμη γίνει σφιχτή, προσθέτουμε λίγη κρέμα γάλακτος. Βάλτε σε κρύο μέρος για μια ώρα.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση: (παρεμπιπτόντως, μπορείτε να το κάνετε και χωρίς γέμιση. Στη συνέχεια, πασπαλίστε μόνο ζάχαρη σε κάθε πιτάκι)

Οι ξηροί καρποί μπορούν να τηγανιστούν (θα είναι πιο νόστιμοι). Προσθέστε τα αποξηραμένα φρούτα στους ξηρούς καρπούς και αλέστε με ένα μπλέντερ.
Προσθέστε ζάχαρη σε αυτό το μείγμα και ανακατέψτε.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία ίσα μέρη. Παίρνουμε το ένα μέρος και το τυλίγουμε σε κύκλο (έχω διάμετρο 32-33 εκ.).

Απλώνουμε το 1/3 της μαρμελάδας και πασπαλίζουμε με το 1/3 της γέμισης. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 16 ίσα μέρη. Στρίψτε κάθε τρίγωνο σε ρολό.
Βουτάμε τα διαμορφωμένα πιτάκια σε ζάχαρη με ζάχαρη βανίλιας. Με τον ίδιο τρόπο προχωράμε και με τα άλλα δύο μέρη της ζύμης.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, περ. 25-30. ελάχ.

Η Συνταγή είναι της Erika Oszuszki

Προηγούμενο άρθροΜωβ μελιτζάνες με τυριά….τηγανιτές
Επόμενο άρθροΚέικ στρατσιατέλα….υπέροχo αλλά και εύκολο