1. 1 φλυτζάνα χλιαρό νερό
  2. 2 φακελάκια μαγιά
  3. 1 κ.σ. ζάχαρη
  4. 1/2 κ.γ. αλάτι
  5. 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
  6. Τριμμένη φέτα ή διάφορα τυριά
  7. 1 αυγό
  8. 600 γρ. Αλεύρι (περίπου, όσο πάρει)

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο και ρίχνουμε το νερό, το λάδι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και ζυμώνουμε καλά!

    Αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί δε όγκο !

    Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη ανοίγουμε σε φύλλο τετράγωνο, ρίχνω τα τυριά ή τη φέτα και τυλίγουμε σε ρολό.

    Κόβουμε το ρολό κάθετα στα δύο και πλέκουμε πλεξούδα !

    Αλείφουμε με αυγό,πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30!

    Κλεοπάτρα Καραγιαννάκη

Προηγούμενο άρθροΛαχανόριζο με κιμά στο ταψί
Επόμενο άρθροΚουλούρια του Λαδιού με Σουσάμι