Υλικά:
1 κοτσί χοιρινό
Πατάτες (ανάλογα με την ποσότητα του κρέατος)
Σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Λεμόνι (χυμός)
Εκτέλεση:
Προετοιμασία του κρέατος:
Χαράζουμε το κοτσί σε διάφορα σημεία με ένα μαχαίρι.
Γεμίζουμε τις χαρακές με φέτες σκόρδου.
Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας τόσο εξωτερικά όσο και στις χαρακές.
Προετοιμασία των πατατών:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε χοντρές φέτες.
Συναρμολόγηση της γάστρας:
Τοποθετούμε το κοτσί σε μια γάστρα.
Γύρω από το κοτσί τοποθετούμε τις πατάτες.
Προσθέτουμε ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού.
Ψήσιμο:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
Σκεπάζουμε τη γάστρα με καπάκι και ψήνουμε για 3 ώρες.
Αφαιρούμε το καπάκι και ψήνουμε για επιπλέον 15 λεπτά για να ροδίσει το κρέας.
H συνταγή είναι της κας Lena Totsika