Αν υπάρχει ένα φαγητό που αγαπούν όλοι, αυτό είναι η Κοτόπιτα. Το μυστικό μου για την τέλεια πίτα είναι το σπιτικό φύλλο και η καλά ψημένη γέμιση. Το αποτέλεσμα είναι μια πίτα τραγανή από έξω και απίστευτα ζουμερή από μέσα, που γίνεται ανάρπαστη.

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Κοτόπιτα: Το πιο νόστιμο αλμυρό πιάτο!

Μια ολόκληρη κοτόπιτα με σπιτικό φύλλο, χρυσαφένια, μόλις βγήκε από τον φούρνο

Μια συνταγή για Κοτόπιτα, μια νόστιμη και χορταστική πίτα που είναι ιδανική για το κυριακάτικο τραπέζι ή για ένα πάρτι με φίλους. Το σπιτικό φύλλο κάνει όλη τη διαφορά, και σε συνδυασμό με τη ζουμερή γέμιση κοτόπουλου, θα σας ξετρελάνει.

Prep Time 40 minutes
Cook Time 1 hour 20 minutes
Additional Time 1 hour
Total Time 3 hours

Ingredients

  • Για να φτιάξουμε αυτή τη λαχταριστή κοτόπιτα, θα χρειαστούμε:

Για το φύλλο:

  • 1/2 κιλό Αλεύρι
  • 1/2 κ.γ. Αλάτι
  • 3 κ.σ. Λάδι
  • Νερό (όσο πάρει)

Για τη γέμιση:

  • 2 ψημένα στήθη Κοτόπουλου
  • 4 μεγάλα Κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι Κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 1 Κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
  • 2 Αυγά
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού Γάλα
  • Λίγο Λάδι
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • Φρέσκια ρίγανη και Θυμάρι (ή 1 κ.γ. ξηρή ρίγανη)

Για το ψήσιμο του κοτόπουλου:

  • Αλάτι, Πιπέρι
  • Λεμόνι
  • 2 κ.σ. Μουστάρδα

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτή την υπέροχη πίτα.

1. Ξεκινάω με το κοτόπουλο. αλατοπιπερώνω τα στήθη κοτόπουλου, τα αλείφω με μουστάρδα και προσθέτω λίγο χυμό λεμονιού. τα ψήνω στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν καλά και να είναι έτοιμα.

2. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζω τη ζύμη για το φύλλο. σε ένα μπολ ρίχνω το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι και προσθέτω νερό σιγά-σιγά, μέχρι να έχω μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει. τη σκεπάζω με μια πετσέτα και την αφήνω να ξεκουραστεί για μία ώρα.

3. Μόλις το κοτόπουλο έχει κρυώσει, το ψιλοκόβω σε μικρά κομμάτια. σε μια λεκάνη βάζω το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, τα κρεμμύδια, την κόκκινη πιπεριά, το κεφαλοτύρι, τα αυγά, το γάλα, το λάδι, αλατοπιπερώνω και προσθέτω τη ρίγανη και το θυμάρι. ανακατεύω καλά όλα τα υλικά.

4. Αφού η ζύμη έχει ξεκουραστεί, την χωρίζω σε τρία ίσα μέρη. ανοίγω τρία λεπτά φύλλα.

5. Λαδώνω ένα ταψί, απλώνω τα δύο από τα φύλλα στο κάτω μέρος και τα λαδώνω ενδιάμεσα. απλώνω ομοιόμορφα τη γέμιση πάνω από τα φύλλα.

6. Σκεπάζω την πίτα με το τρίτο φύλλο. χαράζω την επιφάνειά της σε κομμάτια, την αλείφω με λίγο αυγό και λάδι και πασπαλίζω με σουσάμι.

7. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.

Notes

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η κοτόπιτα σας ακόμα πιο επιτυχημένη:

  • Προετοιμασία: Το ψήσιμο του κοτόπουλου με μουστάρδα και λεμόνι δίνει μια απίθανη γεύση που απογειώνει την πίτα.
  • Φύλλο: Είναι πολύ σημαντικό να αφήσεις τη ζύμη να ξεκουραστεί για τουλάχιστον μία ώρα, για να ανοίξει εύκολα και να γίνει τραγανή.
  • Γέμιση: Μην ξεχάσεις να βάλεις φρέσκα μυρωδικά! Η φρέσκια ρίγανη και το θυμάρι δίνουν ένα μοναδικό άρωμα στη γέμιση.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή