Το Κοτόπουλο με ρύζι στον φούρνο είναι ένα από τα πιο παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας, που φτιάχνεται εύκολα και με απλά υλικά. Με τη μοναδική του γεύση και το ζουμερό κοτόπουλο, είναι σίγουρο ότι θα γίνει και δική σας αγαπημένη συνταγή. Εγώ το φτιάχνω όταν θέλω να ετοιμάσω κάτι εύκολο αλλά και εντυπωσιακό για τους καλεσμένους μου.
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Κοτόπουλο με ρύζι στον φούρνο
Θα μοιραστώ μαζί σας μια κλασική και αγαπημένη συνταγή που είναι ό,τι πρέπει για ένα οικογενειακό τραπέζι: το Κοτόπουλο με ρύζι στον φούρνο. Είναι ένα πιάτο χορταστικό, πεντανόστιμο και γεμάτο αρώματα, που εγώ το φτιάχνω συχνά και αρέσει σε όλους!
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτό το υπέροχο Κοτόπουλο με ρύζι στον φούρνο θα χρειαστούμε:
- 1 Κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες
- 2 Κρεμμύδια, κομμένα σε κύβους
- Σκόνη σκόρδου ή 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
- 1 σακούλα Καλαμπόκι (ή σαλάτα καλαμποκιού όπως αναφέρεται)
- Μπούκοβο (κατά βούληση)
- Κουρκουμάς (κατά βούληση)
- Καπνιστή πάπρικα (κατά βούληση)
- Αλάτι (κατά βούληση)
- Πιπέρι (κατά βούληση)
- 500 γρ. Ρύζι για πιλάφι
- Ελαιόλαδο
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το νόστιμο φαγητό.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε καλά το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές. Το βγάζουμε σε μια πιατέλα και το αφήνουμε στην άκρη. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τα αφήνουμε για ένα λεπτό.
Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί. Ρίχνουμε τη σάλτσα από την κατσαρόλα πάνω από το κοτόπουλο και προσθέτουμε περίπου 1,5 λίτρο νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για μία ώρα περίπου. Δοκιμάζουμε αν το κοτόπουλο έχει μαλακώσει αρκετά.
Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο, προσθέτουμε στο ταψί το καλαμπόκι και το ρύζι. Ελέγχουμε αν χρειάζεται επιπλέον ζεστό νερό. Ανακατεύουμε τακτικά μέχρι το ρύζι να βράσει και να απορροφήσει τα υγρά. Προς το τέλος, τοποθετούμε από πάνω το κοτόπουλο και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
Η Συνταγή είναι της κας Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou
Notes
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Κοτόπουλο με ρύζι στον φούρνο σας ακόμα πιο επιτυχημένο:
- Κοτόπουλο: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε κομμάτια κοτόπουλου προτιμάτε. Εγώ προτιμώ τα μπούτια γιατί γίνονται πιο ζουμερά.
- Μπαχαρικά: Μη διστάσετε να πειραματιστείτε με τα μπαχαρικά. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο κάρυ ή ρίγανη για διαφορετικό άρωμα.
- Νερό: Αν το ρύζι χρειαστεί περισσότερο νερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος, προσθέστε πάντα ζεστό νερό για να μη σταματήσει ο βρασμός.
- Ρύζι: Για να γίνει το ρύζι αφράτο, ανακατέψτε το καλά με το λάδι και τα μπαχαρικά πριν προσθέσετε το νερό.










