Αυτά τα Κουλουράκια με Πορτοκάλι είναι κλασικά, αφράτα και νηστίσιμα, γεμάτα με τα υπέροχα αρώματα της κανέλας και του γαρύφαλλου. Καθώς η χρήση χυμού πορτοκαλιού και λαδιού τα κάνει μαλακά και μοσχοβολιστά, αποτελούν το τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ ή το τσάι. Επειδή η δοσομέτρηση με το νεροπότηρο είναι πολύ εύκολη, είναι μια συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε ξανά και ξανά. Επομένως, αν θέλετε ένα παραδοσιακό, εύκολο και αρωματικό κέρασμα, γιατί να μην τα φτιάξετε;
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Κουλουράκια με Πορτοκάλι, Κανέλα και Γαρύφαλλο (Νηστίσιμα)
Φτιάξτε πεντανόστιμα, νηστίσιμα Κουλουράκια με Πορτοκάλι! Αφράτα, με πλούσιο άρωμα κανέλας και γαρύφαλλου. Χρησιμοποιούμε νεροπότηρο για εύκολη δοσομέτρηση.
Ingredients
- 1 νεροπότηρο - Λάδι (ελαφρύ, π.χ. ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο)
- 1 νεροπότηρο - Ζάχαρη
- 1 νεροπότηρο - Χυμός πορτοκαλιού
- 1 κουταλάκι (κοφτό) - Σόδα μαγειρική
- 1 κουταλάκι (γεμάτο) - Κανέλα σε σκόνη
- 1/2 κουταλάκι - Γαρύφαλλο σε σκόνη
- 1 τεμ. - Μπέικιν πάουντερ (10 γρ.)
- 1 ρακοπότηρο - Καυτό νερό
- Περίπου 800 γρ. - Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή όσο πάρει)
- Σημείωση: Χρησιμοποιήστε το ίδιο νεροπότηρο για όλα τα υγρά και τη ζάχαρη.
Instructions
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί.
Σε ένα ρακοπότηρο καυτό νερό, διαλύουμε τη σόδα και το ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι (ξεκινάμε με 700 γρ.).
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το μείγμα του αλευριού στα υγρά, ζυμώνοντας.
Προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί (περίπου 800 γρ. συνολικά) μέχρι να γίνει μια μαλακή, εύπλαστη και μη κολλώδης ζύμη. Προσοχή να μη το παραζυμώσουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Πλάθουμε τη ζύμη σε κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε (π.χ. πλεξούδες, στρογγυλά, μπαστουνάκια).
Αραδιάζουμε τα κουλουράκια σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Η Συνταγή είναι της κας Stella Armenaki
Tips για τα Κουλουράκια
Αλεύρι: Η ποσότητα του αλευριού είναι ενδεικτική και εξαρτάται από το μέγεθος του ποτηριού και πόσο απορροφητικό είναι το αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια. Μη προσθέτετε πολύ αλεύρι γιατί θα σκληρύνουν.
Σόδα: Η διάλυση της σόδας στο καυτό νερό είναι απαραίτητη για να ενεργοποιηθεί σωστά και να βοηθήσει τα κουλουράκια να γίνουν αφράτα.
Άρωμα: Για πιο έντονο άρωμα πορτοκαλιού, μπορείτε να προσθέσετε και το ξύσμα από ένα πορτοκάλι, μαζί με τον χυμό.
Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας:











