κουρκουμπίνια με Χιώτικο μανταρίνι, ένα παραδοσιακό γλυκάκι που θυμίζει έντονα τις μυρωδιές του σπιτιού και της ελληνικής γης. Η συνταγή είναι πολύ απλή, γιατί δεν χρειάζεται πολύ κόπο και τα υλικά είναι λίγα και οικονομικά. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα τραγανό, αρωματικό γλυκό, που σε γεμίζει με ευχάριστες αναμνήσεις και ζεστασιά. Αφού τελειώσετε το ψήσιμο, το σπίτι σας θα μοσχοβολάει πραγματικά!

Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Κουρκουμπίνια με μανταρίνι

Μια πιατέλα με παραδοσιακά κουρκουμπίνια με μανταρίνι, έτοιμα για σερβίρισμα

Ετοιμάσου να φτιάξεις τα πιο αρωματικά και παραδοσιακά κουρκουμπίνια με Χιώτικο μανταρίνι, μια πανεύκολη συνταγή που γεμίζει το σπίτι με υπέροχες μυρωδιές! Αυτά τα μικρά, τραγανά γλυκάκια με την έντονη γεύση εσπεριδοειδών, είναι ιδανικά για κέρασμα, για να τα προσφέρεις σε φίλους και συγγενείς, ή απλά για να τα απολαύσεις με τον καφέ σου.

Prep Time 15 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 40 minutes

Ingredients

Για τη ζύμη:

  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • Χυμό από 4 μεγάλα μανταρίνια
  • Φλούδες από 4 μικρά μανταρίνια
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • Λίγη κανέλα
  • 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το σιρόπι:

  • 1 φλιτζάνι μέλι
  • 3 κ.σ. μαρμελάδα μανταρινιού
  • Λίγο νερό (για να αραιώσουμε το σιρόπι)

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξεις αυτά τα υπέροχα κουρκουμπίνια.

1. Σε ένα μπολ βάζω το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη και ανακατεύω καλά με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. προσθέτω και τη κανέλα.

2. Στο μπλέντερ, βάζω τις φλούδες μανταρινιού και τις αλέθω σε ψιλά κομμάτια. τις ρίχνω στο μπολ.

3. Στύβω τα μανταρίνια και μέσα στον χυμό ρίχνω τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ. όταν αφρίσουν, τα ρίχνω στο μείγμα του μπολ.

4. Προσθέτω σιγά-σιγά το αλεύρι και ανακατεύω ελαφρά με το χέρι, μέχρι να φτιάξω μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

5. Πλάθω τη ζύμη σε όποιο σχήμα θέλω, μικρά μπαλάκια ή μακρόστενα κουρκουμπίνια, και τα τοποθετώ σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

6. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

7. Ετοιμάζω το σιρόπι, ζεσταίνοντας όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα.

8. Μόλις τα κουρκουμπίνια είναι έτοιμα, τα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν τελείως.

9. Όταν το σιρόπι έχει γίνει χλιαρό, περιχύνω τα κρύα πια κουρκουμπίνια.

Η Συνταγή είναι απο την σελίδα Παραδοσιακές Συνταγές και η Συνταγή είναι της κας Μαρίας Φράγκου

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Χρήσιμα Tips για τα Κουρκουμπίνια

  • Το άρωμα: Μην παραλείψεις τις φλούδες μανταρινιού! είναι αυτές που δίνουν το έντονο, υπέροχο άρωμα.
  • Το σιρόπιασμα: Είναι πολύ σημαντικό τα κουρκουμπίνια να είναι εντελώς κρύα όταν τα σιροπιάζεις με το χλιαρό σιρόπι. Έτσι, θα παραμείνουν τραγανά και δεν θα λασπώσουν.
  • Η ζύμη: Μην δουλέψεις πολύ τη ζύμη, γιατί τα κουρκουμπίνια σου θα γίνουν σκληρά. απλώς ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.