Διαφήμιση

Λαζάνια με Μελιτζάνα και Κιμά
Μια νόστιμη συνταγή για έτοιμο φαγητό σε μία ώρα!! Δοκιμάστε το!!

Δείτε Επίσης: Μελιτζάνες γεμιστές με πλιγούρι και λαχανικά!!! | Τα πιο τεμπέλικα μακαρόνια…χωρίς βράσιμο

ΥΛΙΚΑ :

5 – 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
800 γρ. ντομάτες φρέσκιες ή κονκασέ
1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι
φρέσκο ​​βασιλικό
φρέσκια ρίγανη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
12-16 φύλλα λαζάνια
1 μελιτζάνα φλάσκα
250 γρ. ανθότυρο
200 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C. Λαδώστε ελαφρά ένα πυρίμαχο σκεύος και αφήστε το στην άκρη.
Κόψτε τα κρεμμύδια, το βασιλικό και τη ρίγανη και αφήστε τα στην άκρη. Κόψτε τη μελιτζάνα σε λεπτές φέτες και αφήστε την στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίξτε το ελαιόλαδο και τσιγαρίστε τον κιμά και τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά, έως ότου τα κρεμμύδια αρχίσουν να είναι ημιδιαφανή και ο κιμάς αλλάξει χρώμα.
Προσθέστε τις θρυμματισμένες ντομάτες, το βασιλικό, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι και μαγειρέψτε για περίπου 10 – 15 λεπτά.
Ρίξτε στο πυρέξ 2 κουταλιές από τη σάλτσα για να καλύψετε το κάτω μέρος αραιά, στη συνέχεια τοποθετήστε ένα στρώμα λαζάνια πάνω (περίπου 3-4 φύλλα), προσθέστε περίπου το 1/3 της σάλτσας, στη συνέχεια ένα στρώμα φέτες μελιτζάνας και 1 / 3 από το ανθότυρο. Επαναλάβετε αυτό άλλες δύο φορές και τελειώστε με ένα επιπλέον στρώμα λαζάνια και 2-3 κουταλιές σάλτσας από πάνω.
Στο τέλος ρίξτε τη τριμμένη μοτσαρέλα και ψήστε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να λιώσει και να ροδίσει το τυρί. Καλή απόλαυση!!

Δείτε Επίσης: Μελιτζάνες γεμιστές με πλιγούρι και λαχανικά!!! | Τα πιο τεμπέλικα μακαρόνια…χωρίς βράσιμο

 

Θα το ευχαριστηθείτε

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση