Αν σας αρέσει η συνταγή μας, Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!

Τα Λαχανικά φούρνου με ντομάτα και μπιφτέκια είναι ένα καλοκαιρινό, αγαπημένο και πολύ μαμαδίστικο πιάτο για μας! Είναι τόσο ελαφρύ και νόστιμο που το φτιάχνουμε ξανά και ξανά. Ο παραδοσιακός τρόπος μαγειρικής είναι όλα τα λαχανικά στο τηγάνι, αλλά εγώ τα φτιάχνω στον φούρνο και γίνονται απίστευτα! Αυτά τα Λαχανικά φούρνου με ντομάτα και μπιφτέκια είναι πεντανόστιμα και λαχταριστά, και είμαι σίγουρη πως θα γίνουν και δικά σας αγαπημένα!

Λαχανικά φούρνου με ντομάτα και μπιφτέκια

Λαχανικά φούρνου με ντομάτα και μπιφτέκια

Φτιάξτε πεντανόστιμα Λαχανικά Φούρνου με Ντομάτα και Μπιφτέκια! Ένα ελαφρύ, μαμαδίστικο καλοκαιρινό πιάτο που θα λατρέψετε. Γίνεται λουκούμι!

Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour 25 minutes
Additional Time 30 minutes
Total Time 2 hours 25 minutes

Ingredients

  • Για να ετοιμάσουμε αυτά τα λαχταριστά Λαχανικά φούρνου με ντομάτα και μπιφτέκια, θα χρειαστούμε τα εξής

Για τα λαχανικά:

  • Πιπεριές (διάφορα χρώματα, αν θέλετε)
  • Μελιτζάνες
  • Πατάτες
  • Ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα:

  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες (περασμένες στον τρίφτη)
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Μαυροπίπερο
  • 1 κ.σ. νοστιμιά λαχανικών Bio
  • Λίγο ρίγανη
  • Λίγο καστανή ζάχαρη
  • 1 σκελίδα σκόρδου (λιωμένη)
  • Προαιρετικά 1 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νεράκι (για πιο δεμένη σάλτσα)

Για τα μπιφτέκια:

  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 6 φρυγανιές ολικής (στο μούλτι)
  • 1 κρεμμύδι (μεγάλο, ξερό, λιωμένο στο μούλτι)
  • 2 αυγά
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Μαυροπίπερο
  • Ρίγανη
  • Λίγο νεράκι
  • Λίγο ξύδι

Instructions

  1. Ξεκινήστε πλένοντας πιπεριές, μελιτζάνες και πατάτες. Κόψτε τις σε χοντρά κομμάτια, στεγνώστε τις καλά και τοποθετήστε τις σε λαδόκολλα μέσα στο ταψί του φούρνου. Περάστε όλα τα λαχανικά με ελαιόλαδο και ψήστε τα στον προθερμασμένο φούρνο, σε αντιστάσεις πάνω-κάτω, στους 190 βαθμούς Κελσίου, για περίπου 30 με 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρώς.
  2. Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τη σάλτσα. Σε μια κατσαρόλα, ρίξτε ώριμες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη, λίγο ελαιόλαδο, μαύρο πιπέρι, νοστιμιά λαχανικών βιολογικής καλλιέργειας, λίγη ρίγανη, λίγη καστανή ζάχαρη και μια λιωμένη σκελίδα σκόρδου. Αφήστε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να δέσει. Εάν επιθυμείτε πιο πηχτή σάλτσα, διαλύστε κορν φλάουρ σε λίγο νεράκι και προσθέστε το στη σάλτσα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Αποσύρετε τη σάλτσα από την εστία.
  3. Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα, βγάλτε τα από τον φούρνο και τοποθετήστε τα σε ένα ταψάκι. Περιχύστε τα με την έτοιμη σάλτσα.
  4. Για τα μπιφτέκια, σε ένα μπολ ανακατέψτε μοσχαρίσιο κιμά με φρυγανιές ολικής άλεσης περασμένες στο μούλτι. Προσθέστε ένα μεγάλο ξερό κρεμμύδι λιωμένο στο μούλτι, δύο αυγά, λίγο ελαιόλαδο, μαύρο πιπέρι, ρίγανη, λίγο νεράκι και λίγο ξύδι. Ζυμώστε τον κιμά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά στο ψυγείο.
  5. Πλάθετε τα μπιφτέκια και τα τοποθετείτε σε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο, σε αντιστάσεις πάνω-κάτω, στους 190 βαθμούς Κελσίου, για 35 με 40 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν όμορφα.
  6. Σερβίρετε τα μπιφτέκια συνοδεύοντας τα λαχανικά με την απολαυστική τους σάλτσα! Πεντανόστιμο και λαχταριστό!

Η Συνταγή είναι της κας ArtemisTaia Arampatzi

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή