Συστατικά

Βάση:
6 αυγά
6 κουταλάκια σούπας ζάχαρη
3 κσ αλεύρι 
3 κσ αλεύρι
50 g σοκολάτας
Γέμιση:
6 αυγά
6 κσ ζάχαρη
250 g σοκολάτας
250 γραμμάρια βούτυρο
1 κσ αλεσμένος καφές *

Οδηγίες
Για την βάση: Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές.
Ανακατέψτε τους κρόκους αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να διαλύσει η ζάχαρη. Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί.  Ρίξτε και ανακατέψτε καλά το αλεύρι και τα καρύδια. Προσθέστε την μαρέγκα και ανακατέψτε καλά.

Μεταφέρετε σε μία φόρμα του κέικ (με αποσπόμενα πλαϊνά εάν υπάρχει) και ψήνετε σε ένα προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου μία ώρα ή μέχρι να βγει η οδοντογλυφίδα από το κέντρο του κέικ καθαρή. Αφήστε το να κρυώσει.
Για την Γέμιση: Σε ένα μπεν μαρι, χτυπάτε αυγά με ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα παχύ μείγμα. Προσθέστε σοκολάτα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει. Αφήστε το να κρυώσει.
Προσθέστε το βούτυρο και τον καφέ και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν.
Κόψτε το κέικ μία φορά εγκάρσια. Γεμίστε με την γέμιση μέσα και από πάνω και στις πλευρές του.
Σημειώσεις συνταγής
* Ο καφές είναι προαιρετικός, αλλά ενισχύει τη γεύση της σοκολάτας.

ΠΗΓΗ: kitchennostalgia.com