Μια συνταγή για μια υπέροχη Σαλάτα με κριθαράκι και κοτόπουλο, η οποία είναι απλά απίστευτα νόστιμη και αποτελεί το τέλειο καλοκαιρινό γεύμα. Είναι τόσο δροσερή και γεμάτη γεύση, που είναι ιδανική για ένα γρήγορο μεσημεριανό, για δείπνο ή ακόμα και για να την πάρεις μαζί σου στην παραλία. Απορροφά τέλεια τη σπιτική βινεγκρέτ της και όσο μένει, τόσο πιο νόστιμη γίνεται!


Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Σαλάτα με κριθαράκι και κοτόπουλο

Μια μεγάλη σαλατιέρα γεμάτη με ελληνική Σαλάτα με κριθαράκι και κοτόπουλο, έτοιμη για σερβίρισμα

Η Σαλάτα με κριθαράκι και κοτόπουλο είναι η απόλυτη επιλογή για ένα δροσερό, ελαφρύ και χορταστικό γεύμα το καλοκαίρι. Φτιαγμένη με φρέσκα λαχανικά, ζουμερό κοτόπουλο και μια απίστευτα αρωματική βινεγκρέτ, αυτή η σαλάτα είναι ιδανική για να την πάρεις μαζί σου στην παραλία ή για ένα εύκολο μεσημεριανό και βραδινό φαγητό, που θα σε ενθουσιάσει.

Prep Time 20 minutes
Cook Time 45 minutes
Additional Time 2 hours
Total Time 3 hours 5 minutes

Ingredients

  • Για τη σαλάτα (6 μερίδες), θα χρειαστείς:

Για τη σαλάτα:

  • 600 γρ. στήθος κοτόπουλου
  • 500 γρ. κριθαράκι
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά, κομμένη σε κύβους
  • Ελιές Καλαμών, κομμένες σε φέτες
  • Αγγούρι, κομμένο σε φέτες και στα τέσσερα
  • 400 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 150 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 2-3 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Για τη σάλτσα (Dressing):

  • 1/4 κούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 3/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. ρίγανη
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 3 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • 2 κ.σ. μέλι
  • Αλάτι και πιπέρι

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξεις αυτή την υπέροχη Σαλάτα με κριθαράκι και κοτόπουλο.

1. Πρώτα, ετοιμάζω το κοτόπουλο. το βάζω σε μια κατσαρόλα, το σκεπάζω με νερό και το σιγοβράζω για 45 λεπτά. σβήνω τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει μερικώς σκεπασμένο μέχρι να μπορώ να το πιάσω με τα χέρια μου. το κόβω σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς.

2. Στη συνέχεια, μαγειρεύω το κριθαράκι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας, ώστε να είναι al dente. το σουρώνω και το ξεπλένω καλά με κρύο νερό.

3. Ετοιμάζω τη σάλτσα (dressing): σε ένα βαζάκι με καπάκι, βάζω το ξύδι, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το λιωμένο σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι. κλείνω το καπάκι και ανακινώ δυνατά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. το βάζω στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστώ.

4. Για να ανακατέψω τη σαλάτα εύκολα, μεταφέρω τη μισή ποσότητα από το κριθαράκι σε μια μεγάλη σαλατιέρα. προσθέτω από πάνω τα μισά λαχανικά με την εξής σειρά: κρεμμύδια, αγγούρι, πιπεριές, ντοματίνια, φέτα, κοτόπουλο και ελιές. περιχύνω με τη μισή σάλτσα.

5. Προσθέτω στην σαλατιέρα το υπόλοιπο κριθαράκι και τα υπόλοιπα υλικά με την ίδια σειρά. τέλος, περιχύνω με την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζω με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

6. Ανακατεύω καλά, σκεπάζω τη σαλατιέρα με μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο για μερικές ώρες πριν το σερβίρω. όσο πιο πολύ μείνει, τόσο πιο πολύ θα απορροφήσει το κριθαράκι τη σάλτσα και θα γίνει πιο νόστιμο!

Η Συνταγή είναι από το Lolly's Kitchen

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Χρήσιμα Tips για τη Συνταγή

  • Μυστικό για ζουμερό κοτόπουλο: Το βράσιμο του κοτόπουλου με αυτόν τον τρόπο το κάνει απίστευτα ζουμερό και τρυφερό, κάτι που δίνει έξτρα νοστιμιά στη σαλάτα.
  • Η σάλτσα: Ετοιμάζοντας τη σάλτσα σε βαζάκι, μπορείς να την αποθηκεύσεις στο ψυγείο και να την χρησιμοποιήσεις όποτε θέλεις.
  • Χρόνος αναμονής: Μην παραλείψεις να αφήσεις τη σαλάτα να σταθεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες. έτσι, η γεύση της σάλτσας θα περάσει σε όλα τα υλικά.