Μακαρόνια φούρνου
Τα Μακαρόνια στο φούρνου είναι μια εξαιρετική λύση για χορταστικά πιάτα που απολαμβάνει όλη η οικογένεια…απο τα κλασικά παλιά μαμαδίστικα.
Υλικά
1 κιλό σάλτσα ζυμαρικών με σκόρδο και βότανα
450 γρ. μακαρόνια
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 κιλό ήπιο ιταλικό λουκάνικο
1 λευκό κρεμμύδι
1/2 πιπεριά πράσινη
3 σκελίδες σκόρδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. ζάχαρη
250 γρ.κρέμα γάλακτος
140 γρ. τυρί φέτα
120 γρ. τυρί κρέμα (θερμοκρασία δωματίου)
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
100 γρ.τριμμένη παρμεζάνα
450 γρ. τυρί μοτσαρέλα
αποξηραμένος μαϊντανός (γαρνίρισμα)
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και την πιπεριά.Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε τον κιμά μέχρι ν αλλάξει χρώμα.
Προσθέτουμε το λουκάνικο και το σωτάρουμε και αυτό για 5 λεπτά.Ρίχνουμε τα κρεμμύδια ,το σκόρδο, την πιπεριά,αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε την σάλτσα και την ζάχαρη ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Σ ένα μεγάλο μπολ αδειάζουμε τα τυριά, ρίχνουμε το κρεμμυδάκι,τον αποξηραμένο μαιντανό και ανακατεύουμε.
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.Σ ένα πυρέξ βάζουμε στον πάτο τον μισό κιμά από πάνω τα μακαρόνια και στην συνέχεια την κρέμα τυριών.
Απλώνουμε καλά να πάει παντού.Απλώνουμε τον υπόλοιπο κιμά και γαρνίρουμε με την τριμμένη παρμεζάνα την τριμμένη μοτσαρέλλα και τον αποξηραμένο μαιντανό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά (αναλόγως τον φούρνο) μέχρι να ροδίσει.
Δέκα λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε στην επιφάνεια το ψιλοκομμένο κρεμυδάκι.
Βγάζουμε απ τον φούρνο αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεί και στη συνέχεια κόβουμε και σερβίρουμε.