Μπιφτέκια με πατάτες

Διαφήμιση

Συστατικά

Για τα μπιφτέκια
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
1 ώριμη ντομάτα, τριμμένη
1 κόκκινο κρεμμύδι, τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
2 αυγα
4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
4 κουταλιές της σούπας αλάτι
1,5 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τις πατάτες
1 κιλό πατάτες κομμένες σε φέτες (ή baby πατάτες)
χυμό από 1 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
50 ml ελαιόλαδο
100 ml νερό
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ξερό

Οδηγίες

Για να ετοιμάσετε αυτή τη συνταγή για το μπιφτέκι, προσθέστε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά με τα χέρια σας. Εάν το μείγμα είναι πολύ κολλώδες, προσθέστε λίγη ακόμη τριμμένη φρυγανιά (ή λίγο νερό αν πρόκειται να στεγνώσει), μέχρι το μείγμα να γίνει στερεό.

Διαφήμιση


Αν έχετε χρόνο, καλύτερα να ζυμώσετε το μείγμα για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Όταν τελειώσετε, βάζετε το μείγμα για τα μπιφτέκια στο ψυγείο να ξεκουραστεί για περίπου 10 λεπτά.
Πλάθετε το μείγμα σε επίπεδα στρογγυλά μπιφτέκια.

Διαφήμιση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180* C
Εάν χρησιμοποιείτε μεγάλες πατάτες, κόψτε τις πατάτες κυδωνατες. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά για τις πατάτες και χτυπάμε
να ενωθούν. Προσθέστε τις πατάτες και ανακατέψτε να επικαλυφθούν.
Μεταφέρετε τις πατάτες και τη μαρινάδα σε ταψί 30×40 εκ. Τα απλώνουμε στο ταψί και τα ψήνουμε για 20 λεπτά.
Μόλις ψηθούν εν μέρει οι πατάτες, τοποθετήστε τα μπιφτέκια πάνω τους. Ψήνουμε σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 20 λεπτά.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.

καλη απολαυση!

Διαφήμιση