Μαρμαρένιο Κέικ

Υλικά:

4 αυγά
130 γρ ζάχαρη
10 γρ ζάχαρη βανίλιας
μια πρέζα αλάτι
100 ml ηλιέλαιο
180 ml γάλα
300 γραμμάρια αλεύρι
15 γρ μπέικιν πάουντερ
χωριστεί σε δύο μέρη
2 κουταλιές της σούπας κακάο
70-80 ml γάλα
λιπαίνετε με φυτικό έλαιο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και ρίχνουμε σε ένα μπολ τα 4 αυγά, ζάχαρη, βανίλια αλάτι και χτυπάμε το μείγμα με ένα μίξερ, έως ότου ασπρίσει και στη συνέχεια προσθέτουμε το ηλιέλαιο ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε το γάλα και μετά κοσκινίζουμε μέσα στο υγρό μείγμα το μισό αλεύρι.
Ρίχνουμε και το μπέικιν πάουντερ και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός έως ότου ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Προσθέτουμε το άλλο μισό αλεύρι και ξανά ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός να απορροφηθεί εντελώς.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε περίπου το μισό από το μείγμα και αφήνουμε σε ένα άλλο μπολ.
Ρίχνουμε το κακάο το γάλα σε ενα μπολάκι και ανακατεύουμε έως ότου πάρουμε ένα σοκολατένιο μείγμα υγρό.

Αδειάζουμε το σοκολατένιο μείγμα μέσα στο πρώτο μπολ με το μείγμα βανίλιας και το ανακατεύουμε εώς ότου γίνει σοκολατένιο.
Λαδώνουμε μία φόρμα το κέντρο ρίχνουμε κάτω 4 κουταλιές από το μείγμα σοκολάτας από πάνω ρίχνουμε άλλες 4 κουταλιές από το μίγμα βανίλιας.

Επαναλαμβάνουμε αυτό μέχρι εξαντλήσεως του μείγματος.
Με ένα καλαμάκι δημιουργούμε κάποια motiva

ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 έως 55 λεπτά
βγάζουμε το κέικ από το από το φούρνο και από τη φόρμα το πασπαλίζουμε με καραμέλα είναι έτοιμο να κόψουμε και να σερβίρουμε

Καλη Επιτυχία