Υλικά

1.500 και μοσχάρι ελιά
4 μελιτζάνες φλάσκες
4 μεγάλες πατάτες
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Η αλ ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
4 σελ. σκόρδο σε φέτες
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
4 κόκκοι μπαχάρι
1 δαφνόφυλλο
μαϊντανό ψιλοκομμένο ή ρίγανη ξερη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το μοσχάρι σε κομμάτια και το στεγνώνουμε πολύ καλά με απορροφητικό χαρτί
Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή ένταση το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το μοσχάρι από όλες τις πλευρές. Το βγάζουμε σε ένα μπολ και το σκεπάζουμε.
Χαμηλώνουμε την εστία και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Αφήνουμε να μελώσει και να μαραθεί και τέλος προσθέτουμε το σκόρδο.
Σοτάρουμε για 1-2 και ξαναβάζουμε το μοσχάρι με τα ζουμιά του στην κατσαρόλα.
Δυναμώνουμε την ένταση της φωτιάς και σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε το μπαχάρι, το δαφνόφυλλο και ζεστό νερό να σκεπάζει τα υλικά. Σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 15, μέχρι να μαλακώσει.
Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι
Όταν βράσει το κρέας, ανακατεύουμε 1/2 κουτάλα της σούπας από το ζουμί του φαγητού με τη μουστάρδα και το αδειάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε την πατάτα και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε για ακόμα 15.

Αφού έχουν βράσει τα υπόλοιπα ρίχνουμε μέσα και τις μελιτζάνες ανακατεύοντας ελαφρά μέχρι να πιεί το ζουμί του και μείνει μόνο με την σάλτσα
Τέλος, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό ή τη ρίγανη
Σβήνουμε το φαγητό και αφήνουμε να σταθεί για 15′ να μελώσει η σάλτσα του πριν σερβίρουμε.

Η Συνταγή είναι της κας Γιώτα Αναστασοπούλου

Προηγούμενο άρθροΤα σουμένια κουλούρια του Τεμπέλη (2 υλικά)
Επόμενο άρθροΧοιρινά μπριζολάκια «Λουκούμι»