Το μοσχάρι με μελιτζάνες στην κατσαρόλα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου φαγητά, γιατί είναι πεντανόστιμο και γεμάτο αρώματα. Ο συνδυασμός του τρυφερού κρέατος με τις μελιτζάνες που έχουν γίνει λουκούμι και η πλούσια, αρωματική σάλτσα το κάνουν απλά ακαταμάχητο. Πάμε να το φτιάξουμε!
Συστατικά
3 μεγάλες μελιτζάνες
2 κιλά κρέας μοσχάρι
2 μικρά κόκκινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένα
2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας, διαλύεται σε ένα φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 ραβδί κανέλας
1 πρέζα τριμμένο γαρύφαλλο
1 πρέζα ζάχαρης
2 κουταλάκια αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Οδηγίες
1. Κόψτε τις μελιτζάνες και τις τηγανίζετε για 2- λεπτά .
2. Κόψτε το κρέας σε κομμάτια και βράστε το για 40-50 λεπτά.
3. Ζεστάνετε μία μεγάλη, κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε το λάδι μαζί με το κρέας. Μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά και προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σοταρίστε για 1 ακόμη λεπτό. Ρίχνουμε το κόκκινο κρασί, γυρίζουμε σε υψηλή φωτιά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί. Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας, την πάστα ντομάτας (διαλυμένη σε ζεστό νερό) και όλα τα μπαχαρικά.
4. Προσθέστε τις μελιτζάνες και μαγειρέψτε για 4-5 λεπτά.
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το μοσχάρι με μελιτζάνες σας ακόμα πιο επιτυχημένο:
- Μελιτζάνες: Για να φύγει η πικράδα, μπορείτε να τις κόψετε, να τις πασπαλίσετε με αλάτι και να τις αφήσετε σε ένα σουρωτήρι για περίπου 30 λεπτά. Μετά, τις ξεπλένετε και τις στεγνώνετε καλά.
- Κρέας: Το βράσιμο του κρέατος πριν το σοτάρισμα το κάνει πιο τρυφερό και μαλακό.
- Σάλτσα: Η ζάχαρη στη σάλτσα ντομάτας βοηθά να σπάσει την οξύτητα της ντομάτας, δίνοντας ένα πιο γλυκό αποτέλεσμα.
- Αρώματα: Το ξυλάκι κανέλας και το γαρύφαλλο δίνουν ένα μοναδικό άρωμα στο φαγητό, γι’ αυτό μη τα παραλείψετε.
Καλή Ορεξη









