Μπουγατσομηλόπιτα

Διαφήμιση

Υλικά

5 Μήλα καθαρισμένα σε χονδρά κυβακια
1 κουτ γλυκού κανέλα σκόνη
50 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
50 γρ ζάχαρη Καστανή
1 κουτ σούπας Βούτυρο Αγελαδινό

Για την Κρέμα
1 λίτρο Γάλα πλήρες 3,5 %
100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
40 γρ κορν φλαουερ
30 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 βανίλιες
3 κρόκους Αυγών

2 Φύλλα Σφολιάτας

Διαφήμιση


Άχνη και Κανέλα για Διακόσμηση

Εκτέλεση

Ξεκινάω και ρίχνω τα μήλα που τα έχω κόψει σε χοντρά κυβάκια μέσα στο τηγάνι με την κανέλα και την καστανή ζάχαρη Το βούτυρο και τα σοτάρω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 15 λεπτά τα ανακατεύω περιστασιακά μέχρι να μαλακώσουν όσο σοτάρουμε τα μήλα σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα τη ζάχαρη και τις βανίλιες τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθούν από την αρχική ποσότητα που γράφουμε στη συνταγή Κράτα με κρατάμε μία μικρή ποσότητα σε ένα μπολ για να διαλύσουμε το κορν φλάουρ με τους κρόκους αυγών

Διαφήμιση

Το μπολ που κρατήσαμε το γάλα ρίχνουμε τους κρόκους αυγών το corn flour και το αλεύρι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθούν. Αφού έχουν ανακατευτεί τα υλικά και έχει ζεσταθεί το γάλα ρίχνουμε το μείγμα από τους κρόκους αυγών μέσα στο γάλα τα ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Οταν τη δείτε να σφίγγει την αποσύρετε από τη φωτιά σκεπάζετε την επιφάνεια της με μεμβράνη που εφάπτεται της κρέμας και την κρατάμε στην άκρη.

Τα μήλα μας εφόσον έχουν μαλακώσει καλά τα αποσύρουμε από τη φωτιά και ξεκινάμε τη συναρμολόγηση

Παίρνω το πρώτο φύλλο σφολιάτας το τοποθετώ στη βάση του ταψιού και καλύπτω λιγάκι τα τοιχώματα αδειάζω όλη την ποσότητα από την κρέμα μπουγάτσας που φτιάξαμε και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Εφόσον έχουμε απλώσει πολύ καλά την κρέμα της μπουγάτσας μας με μία κουτάλα παίρνουμε τα σοταρισμένα μήλα και τα τοποθετώ επάνω στην κρέμα και τα πιέζω με την κουτάλα να καθίσουν μέσα στην κρέμα μετά στρώνουμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας από πάνω και κλείνουμε πολύ καλά τη μπουγατσαμηλόπιτα

Πασπαλίζω την επιφάνεια του γλυκού με καστανή ζάχαρη ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα και είναι έτοιμη ψημένη και μυρίζει απίστευτα σε όλο το σπίτι. Αφήνω να κρυώσει και πασπαλίζω με ζαχαρη και κανέλα

Καλή απόλαυση

Διαφήμιση

Διαφήμιση