Το Μπράουνι ζουμερό σαν σουφλέ είναι μία αληθινή εμπειρία για τους σοκολατομανείς. Με την πλούσια γεύση του κακάο και των σταγόνων σοκολάτας, σε συνδυασμό με την υγρή του υφή που θυμίζει σουφλέ, αυτό το μπράουνι θα γίνει το αγαπημένο σας γλυκό.

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Μπράουνι σαν σουφλέ

Μπράουνι σαν σουφλέ

Τι πιο απολαυστικό από ένα Μπράουνι ζουμερό σαν σουφλέ από μέσα φουλ στην σοκολάτα; Αυτό το γλυκό είναι η τέλεια επιλογή για τους λάτρεις της σοκολάτας, αφού είναι απίστευτα πλούσιο, με υγρή, ρευστή καρδιά και τραγανή κρούστα εξωτερικά.

Prep Time 20 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 50 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτό το απολαυστικό Μπράουνι ζουμερό σαν σουφλέ θα χρειαστούμε:

  • 113 γραμμάρια Βούτυρο (λιωμένο)
  • 200 γραμμάρια Ζάχαρη
  • 90 γραμμάρια Αλεύρι
  • 2 τεμ. Αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 42 γραμμάρια Κακάο (άγλυκο)
  • 3 γραμμάρια Αλάτι
  • 1 φακελάκι Μπέικιν πάουντερ
  • 6 γραμμάρια Υγρή βανίλια
  • 2 κουταλιές της σούπας Καφές εσπρέσο (σκόνη)
  • 170 γραμμάρια Σταγόνες σοκολάτας (κουβερτούρα ή γάλακτος, εγώ έβαλα γάλακτος)
  • 1 τεμ. Σοκολάτα κουβερτούρα (σε μικρά κομμάτια, για το πάνω μέρος)

Instructions

Αυτή η συνταγή θα σας χαρίσει ένα μπράουνι απίστευτα ζουμερό, σαν σουφλέ στο εσωτερικό του, γεμάτο σοκολατένια γεύση. Ενώ σας δίνω τη βασική συνταγή, μπορείτε να διπλασιάσετε τις ποσότητες για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση.

  1. Ξεκινάμε λιώνοντας το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις λιώσει, το χτυπάμε μαζί με τη ζάχαρη μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί εντελώς και το μείγμα να γίνει αφράτο και ανοιχτόχρωμο.
  2. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε τα αυγά, το κακάο, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη σκόνη εσπρέσο. Στη συνέχεια, ενώνουμε τα δύο μείγματα, δηλαδή αυτό με το βούτυρο και τη ζάχαρη με το μείγμα των αυγών και του κακάο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  3. Τελευταία προσθέτουμε το αλεύρι και την υγρή βανίλια, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ενσωματωθούν. Στο τέλος, ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας (είτε κουβερτούρα είτε γάλακτος, ανάλογα με την προτίμησή σας – οι σταγόνες σοκολάτας γάλακτος δίνουν μια πιο γλυκιά νότα). Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια τετράγωνη φόρμα ή τσέρκι.
  4. Πριν το ψήσιμο, τοποθετούμε από πάνω κομμάτια σοκολάτας κουβερτούρας, για έξτρα σοκολατένια έκπληξη.
  5. Ψήνουμε το μπράουνι σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 28 με 30 λεπτά, ο χρόνος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον φούρνο σας. Θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμο μόλις η επιφάνεια αποκτήσει μια ελαφριά κρούστα.
  6. Σερβίρουμε αυτό το απολαυστικό μπράουνι ιδανικά ζεστό, συνοδευόμενο από μια μπάλα παγωτό για την απόλυτη εμπειρία!

Η Συνταγή είναι της κας Geri Dako

Notes

Tips για το Τέλειο Μπράουνι σαν Σουφλέ

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Μπράουνι ζουμερό σαν σουφλέ σας τέλειο. Το μυστικό για το ζουμερό εσωτερικό είναι να μην το παραψήσετε! Όταν δείτε να έχει κάνει κρούστα στην επιφάνεια, είναι έτοιμο, ακόμα κι αν σας φαίνεται λίγο υγρό στο κέντρο. Αυτό ακριβώς θέλουμε για να μοιάζει με σουφλέ. Ο καφές εσπρέσο ενισχύει απίστευτα τη γεύση της σοκολάτας χωρίς να δίνει καφεΐνη. Μη φοβάστε να χρησιμοποιήσετε καλής ποιότητας σοκολάτα, κάνει όλη τη διαφορά στη γεύση. Μπορείτε να προσθέσετε και ξηρούς καρπούς (π.χ., καρύδια, πεκάν) στο μείγμα μαζί με τις σταγόνες σοκολάτας, αν σας αρέσουν.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή