Νηστίσιμα μπιφτέκια με λευκή σάλτσα μανιταριών
για 9 μπιφτέκια
Υλικά
250gr νιφάδες βρώμης
1 βραστή πατάτα 220 γραμμάρια
1 κρεμμύδι
2 μανιτάρια portobello
100gr ζεστό νερό
2 κουταλιές του γλυκού πελτέ ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα-πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σκόνη
λίγο μαϊντανό φύλλα δυόσμου
για τη σάλτσα
1/2 κρεμμύδι
6 λευκά μανιτάρια
350gr γάλα βρώμης
1 κουταλάκι της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι πιπέρι
μοσχοκάρυδο
πασπάλισμα τριμμένη βρώμη
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τη βρώμη. Σε ζεστό νερό διαλύουμε τον πελτέ και τον προσθέτουμε στη βρώμη. Προσθέτουμε όλα τα υλικά κομμένα
Τα μανιτάρια τα βάζουμε στο multi και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ ανακατεύουμε καλά σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά
Λαδώνουμε τα χέρια μας και μετράμε 100 γραμμάρια το κάθε κομμάτι τα πασπαλίζουμε με την τριμμένη βρώμη
και τα τηγανίζουμε ή τα ψήνουμε
για τη σάλτσα
Σε τηγάνι τσιγαρίζουμε κρεμμύδι μανιτάρια για 3-4 λεπτά, στο γάλα θα προσθέσουμε Το αλεύρι το ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε στο τηγάνι
Προσθέτουμε τα καρυκεύματα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει και να δέσει προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και αποσύρουμε σερβίρουμε τα νηστίσιμα μπιφτέκια με σάλτσα και ρίχνουμε από πάνω τη λευκή σάλτσα
Καλή Επιτυχία
Photo: cookhero.gr