Ομελέτα Φούρνου με ντομάτα και φέτα

Συστατικά

Eξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε φέτες (4 φέτες)
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
2 κουταλιές της σούπας ελληνική φέτα
7 μεγάλα αυγά
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μέντας
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/2 κουταλάκι του γλυκού άνηθο
1/2 κ.γ. κόλιανδρο
Αλάτι και μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

Σε ένα αντικολλητικό σκεύος, ζεσταίνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε τις φέτες ντομάτας, απλώστε τις σε ένα ομοιόμορφο στρώμα. Πασπαλίζουμε με το λιωμένο σκόρδο στο πάνω μέρος. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, έως ότου οι ντομάτες είναι μαλακές και ελαφρώς στεγνές (περίπου 5 λεπτά). Προσθέστε τυρί φέτα και αφήστε να λιώσει λίγο.
Ενώ οι ντομάτες τηγανίζονται, σπάστε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης. Προσθέστε μπέικιν πάουντερ, φρέσκο ​​δυόσμο, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και χτυπήστε.
Αυξήστε τη θερμότητα σε μέτρια-υψηλή. Ρίχνουμε το μείγμα αυγών πάνω από τις ντομάτες. Καλύψτε χαλαρά μέχρι να αρχίσει να σφίγγει το αυγό.
Ενεργοποιήστε το γκριλ του φούρνου σας. Μεταφέρετε το ταψάκι στο φούρνο. Ψήστε για λίγο, παρακολουθώντας προσεκτικά, μέχρι να ψηθούν πλήρως.
Κόψτε την ομελέτα σε 4 κομμάτια. Σερβίρετε ζεστή με το αγαπημένο σας ψωμί και ελιές ή προσθέστε μια απλή σαλάτα.

ΠΗΓΗ: themediterraneandish.com

Προηγούμενο άρθρο*Banoffee σε 10′ !!!
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο Φρικασέ Με Μαρούλι