Η Πίτσα με Ζύμη Γιαουρτιού είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Η ζύμη είναι πανεύκολη, γίνεται γρήγορα και βγαίνει πολύ αφράτη και ελαφριά, γι’ αυτό θα σε ενθουσιάσει! Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις μια πίτσα που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερη.


Υλικά Συνταγής

Για την αφράτη ζύμη γιαουρτιού:

  • Αυγά: 2
  • Γιαούρτι: 200 γρ.
  • Αλεύρι: 150 γρ.
  • Αλάτι: 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • Μπέικιν πάουντερ: 1/2 συσκευασία (περίπου 7 γρ.)

Για τα υλικά από πάνω (προαιρετικά):

  • Σπιτική σάλτσα ντομάτας (ή πελτέ)
  • Τυρί (γκούντα και κασέρι): ποσότητα επιλογής
  • Πιπεριές (κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί): 1 από κάθε χρώμα
  • Ελιές: ποσότητα επιλογής
  • Λουκάνικο: ποσότητα επιλογής
  • Ντομάτα: 1 (χωρίς σπόρια)

Εκτέλεση

Η διαδικασία βήμα-βήμα

Χτυπάω τα αυγά με ένα σύρμα μαζί με το γιαούρτι μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτω το αλεύρι, ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Ανακατεύω όλα τα υλικά μέχρι να έχω έναν ομοιογενή χυλό.

Ρίχνω το μείγμα που προκύπτει σε ένα δίσκο 26 εκ., τον οποίο έχω αλείψει με βούτυρο και πασπαλίσει με λίγο αλεύρι.

Γαρνίρω την Πίτσα με Ζύμη Γιαουρτιού με προϊόντα της επιλογής μου και των γούστων μου, όπως σάλτσα, τυρί, λαχανικά και λουκάνικο.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να λιώσουν τα τυριά.


Αναλυτικοί χρόνοι

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 20-25 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: 30-35 λεπτά

Επιπλέον Χρόνοι: –


Χρήσιμα Tips για τη συνταγή

Μικρά μυστικά επιτυχίας

Αντί για απλή σάλτσα, μπορείς να ραντίσεις τη βάση με λίγο πέστο βασιλικού για πιο έντονη γεύση.

Δοκίμασε να αντικαταστήσεις το γιαούρτι με ξινόγαλο για πιο αφράτο αποτέλεσμα. Δες και άλλες γρήγορες αλμυρές συνταγές για έμπνευση.

Για πιο πλούσια γεύση, αντικατέστησε τα τυριά με μοτσαρέλα βουβαλίσια. Δες ιδέες για σπιτικές πίτσες.