Ανακαλύψτε την απλή συνταγή για τα ιταλικά Cantucci, τραγανά παξιμάδια γεμάτα αμύγδαλο, ιδανικά για να συνοδεύσουν τον καφέ ή το γλυκό σας κρασί. Με λίγα υλικά και εύκολα βήματα, θα απολαύσετε αυτά τα υπέροχα μπισκότα φτιαγμένα στο σπίτι. Πάμε να τα ετοιμάσουμε!

Συστατικά

Αλεύρι 300 γρ.
Αυγά 2 τεμ.
Ζάχαρη 150 γρ.
Βούτυρο 60 γρ.
Μέλι 1 κουταλιά της σούπας.
Μπέικιν πάουντερ 0,5 κουταλιά της σούπας.
Εκχύλισμα βανίλιας 0,5 κουταλιά της σούπας.
Ξύσμα λεμονιού 5 γρ.
Αλάτι κατά βούληση.
Αμύγδαλα 200 γρ.

Προετοιμασία ‍

1 Προσθέστε το μπέικιν πάουντερ και τα αυγά στο δοχείο με το αλεύρι και ανακατέψτε καλά.
2 Προσθέστε βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, ζάχαρη, μέλι, πάστα βανίλιας, ξύσμα λεμονιού, μια πρέζα αλάτι και ζυμώστε τη ζύμη.
3 Τοποθετήστε αμύγδαλα στη ζύμη (όπως στο βίντεο). Χωρίστε τη ζύμη σε τρία ίσα μέρη και σχηματίστε οβάλ σχήματα
(αν θέλετε, μπορείτε να αλλειψετε τη ζύμη με κρόκο).
4 Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά (μέχρι να ροδίσουν).
5 Βγάλτε το από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει λίγο.
6 Κόψτε τα σε φέτες πάχους περίπου 1-1.5 εκατοστού και τοποθετήστε τις φέτες ξανά στο ταψί.
7 Ψήστε τις φέτες ξανά στο φούρνο στους 180 βαθμούς για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανές και να πάρουν ένα πιο έντονο χρυσαφί χρώμα.

Καλό φαγητό ❤️

ΠΗΓΗ