Εύκολη στην παρασκευή και πεντανόστιμη Πατατόπιτα με λαχανικά, που μπορεί να σερβιριστεί ως συνοδευτικό αλλά κι ως κυρίως πιάτο….ένα πολύ νόστιμο γεύμα!

Συστατικά:

2 πατάτες
2 καρότα
2 μικρά κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι
4 σκελίδες σκόρδο
3 αυγά
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος βασιλικός
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι, μαύρο πιπέρι για γεύση.

Προετοιμασία:

Καθαρίστε τις πατάτες, τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σκόρδο. Πλύνετε τα κολοκυθάκια. Ψιλοκόβετε το σκόρδο και τα υπόλοιπα λαχανικά
στο χοντρό του τριφτη. Ανακατέψτε τα λαχανικά με τη φρυγανιά, τα αυγά, το μαϊντανό, το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να έχετε
μια παχιά ζύμη. Βάλτε τα λαχανικά σε λαδωμένη φόρμα, ισιώστε την επιφάνεια, ρίξτε το υπόλοιπο λάδι και ψήστε στους 180 C για περίπου 50-60
λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά. Σερβίρετε ζεστή.

Καλή όρεξη!