Πατατόπιτα ογκρατεν με ζαμπον και τυριά
Ένα υπέροχο πιάτο στην κουζίνα που πάντα αγαπούν όλοι… Η Πατατόπιτα ογκτρατεν είναι μια γρήγορη και εύκολη συνταγή, τέλεια όταν θέλετε να φέρετε ένα νόστιμο και πλούσιο πιάτο στο τραπέζι.
Συστατικά
600 γρ πατάτες
ζαμπόν μαγειρεμένο 125 γρ
μοτσαρέλα για γεύση
30 γρ τυρί τριμμένο
2 αυγα
ψιλό αλάτι
πιπέρι
για απο πάνω
20 γρ τυρί τριμμένο
20 γρ τριμμένη φρυγανιά
Μέθοδος
Για να ετοιμάσουμε την πατάτα, βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό.
Θα χρειαστούν περίπου 25 λεπτά από την επανέναρξη του βρασμού, οι χρόνοι μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το μέγεθος της
πατάτας. Δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι για να βεβαιωθούμε ότι έχουν ψηθεί καλά, αν είναι μαλακες μπορούμε να τις στραγγίσουμε.
Στραγγίζουμε τις πατάτες και αρχίζουμε να τις ξεφλουδίζουμε όσο είναι ακόμα ζεστές, βοηθώντας μας με ένα μαχαίρι για να μην καούμε. Σε ένα μπολ βάζουμε τις καθαρισμένες πατάτες και τις πολτοποιούμε. Σπάμε δύο ολόκληρα αυγά.
Αλατιζουμε και προσθέτουμε το πιπέρι στον πουρέ και ανακατεύουμε.
Προσθέστε το τριμμένο τυρί, τη μοτσαρέλα σε κύβους και το ζαμπόν.
Σε αυτό το σημείο λαδώνουμε ένα παραλληλόγραμμο ταψί 26×20 και πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη φρυγανιά, μετακινώντας το ταψί για να βεβαιωθείτε ότι η τριμμένη φρυγανιά είναι σε ομοιόμορφη κατανομή. Ρίχνουμε το μείγμα της πατάτας στο ταψί και ισιώνουμε την επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε στην επιφάνεια λίγη τριμμένη φρυγανιά και τριμμένο τυρί.
Τέλος, προσθέστε παρθένο ελαιόλαδο στην επιφάνεια και βάλτε την πατάτα να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδισει
Μόλις βγει από το φούρνο, η πατατοπιτά μας είναι έτοιμη να την φέρουμε στο τραπέζι όσο είναι ακόμα ζεστή και γλυκιά!
Η Συνταγή είναι της Ottavio Pastore Monica Felline