Ψωμάκια τσουρεκάκια

Γεια σας φίλοι! 🥰 Σήμερα, κατόπιν παραγγελίας, έφτιαξα ένα πολύ νόστιμο και αφράτο ψωμί, σε σχήμα τσουρέκια!

Υλικά

✅ 4 αυγά / δύο κρόκοι χωρίζονται για άλειμμα /
✅400 ml ζεστό φρέσκο ​​γάλα
✅ 200 ml ζεστό νερό
✅ 150 ml λάδι
✅ 2 κουταλιές της σούπας αλάτι, 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
✅ 20 γρ μαγιά ξερή
✅ Λάδι για λίπανση του δέρματος
✅Σουσάμι ή σπόρους κατά βούληση
✅ 1 κιλό αλεύρι /+, – 100 γρ./

Εκτέλεση 

Κοσκινισα πρωτα το αλευρι! Μετά σε ένα μπολ χτυπάω τη μαγιά, το νερό, τη ζάχαρη και 2 κ.σ αλεύρι, το αφήνω να ενεργοποιηθεί! Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπησα τα αυγά με το αλάτι, πρόσθεσα το λάδι και ανακάτεψα ξανά, μετά το φρέσκο ​​γάλα και ανακάτεψα ξανά, τέλος πρόσθεσα την ενεργοποιημένη μαγιά, ανακάτεψα και άρχισα να προσθέτω το αλεύρι όταν δυσκολευόταν να ανακατευτεί, μεταφέρομαι στο μια αλευρωμένη επιφάνεια και ανακατεμένη! Άλειψα τη ζύμη με λίγο λάδι, την άφησα σε ένα μπολ να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 40 λεπτά! Έπειτα το ζύμωσα για λίγο, το χώρισα σε 3 ίσα μέρη, έπλασα το κάθε μέρος σε μπάλα! Σε αλευρωμένη επιφάνεια έκλεισα κάθε μπάλα σε κρούστα πάχους 5 χιλιοστών! Άλειψα την κάθε κρούστα με βούτυρο, την έκοψα σε 8 τρίγωνα, την έκλεισα σε τσουρέκια, δίπλωσα τις άκρες από κάτω /φαίνεται στη φωτογραφία/!

Τοποθετούμε σε ταψί 36 εκ., καλυμμένο με χαρτί ψησίματος! Το σκέπασα με αλουμινόχαρτο και το άφησα να φουσκώσει για μια ώρα! Έπειτα χτύπησα τους κρόκους που χωρίσαμε με 2 κ.σ. νερό, αλείψα το ψωμί, πασπαλισμένο με σουσάμι, ψημένο στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο, όταν ροδίσει από πάνω, σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο, όταν ήταν έτοιμο, σβήσα τον φούρνο. , αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε για 5 λεπτά στον ζεστό φούρνο! Μετά την αφαίρεση, αλείφωσα με λάδι και μετέφερα σε σχάρα να κρυώσει!
Σας εύχομαι ένα υπέροχο απόγευμα! 🥰

Η Συνταγή είναι της Penka Yorgova