Μετατρέπουμε ένα απλό τσουρέκι σε ένα εξαιρετικά νόστιμο επιδόρπιο! Αυτή η συνταγή συνδυάζει την υπέροχη γεύση του τσουρεκιού με τη βελούδινη κρέμα αμυγδάλου, δημιουργώντας μια απόλαυση για τους λάτρεις των γλυκών.

  • Παρακολουθήστε το βίντεο για μια οπτική παρουσίαση της συνταγής.Η γραπτή συνταγή ακολουθεί.

Υλικά:

1 μεγάλο τσουρέκι
100 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. γλυκό του κουταλιού κυδώνι (ή άλλο της αρεσκείας σας)
Για την κρέμα αμυγδάλου:

2 αυγά
200 γρ. ζάχαρη καστανή
1 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
100 γρ. βούτυρο
200 γρ. πούδρα αμυγδάλου
100 ml κρέμα γάλακτος
Για το πασπάλισμα:

60 γρ. φιλέ αμυγδάλου
Για το σερβίρισμα:

Ζάχαρη άχνη
Κανέλα

Εκτέλεση:

Κόβουμε το τσουρέκι στη μέση οριζόντια και κάθετα, δημιουργώντας 4 φέτες.
Τοποθετούμε τις φέτες σε ένα ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Αλείφουμε καλά με κρέμα γάλακτος για να ενυδατωθεί.
Απλώνουμε το γλυκό του κουταλιού κυδώνι (ή άλλο της επιλογής σας) στις φέτες του τσουρεκιού.

Κρέμα αμυγδάλου:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της κρέμας αμυγδάλου μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Απλώνουμε την κρέμα αμυγδάλου πάνω από το τσουρέκι με το γλυκό. Πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με φιλέ αμυγδάλου.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.

Σερβίρισμα: Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρουμε πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη και κανέλα

 

Συμβουλές:

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε γλυκό κουταλιού σας αρέσει, όπως βύσσινο, κεράσι ή μαρμελάδα.
Αν δεν έχετε πούδρα αμυγδάλου, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με αλεσμένα αμύγδαλα.
Για μια πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο βανίλια στην κρέμα αμυγδάλου.
Απολαύστε αυτό το υπέροχο επιδόρπιο, ιδανικό για κάθε περίσταση!