Πρασοσπανακοτυρόπιτα(12 φύλλων)

Υλικά

1,5κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1/2(μισό)φλιτζάνι ελαιόλαδο ή σπορέλαιο,
4 κουτ.σουπας ξυδι,
600-700γρ νερό(ρίχνουμε λίγο λίγο και ζυμωνουμε)
1/2 κουτ.γλ αλάτι,
αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων…

Γέμιση
6-7 πράσα κομμένα,
περίπου μισό κιλό σπανάκι
τυρί φέτα τριμμένη..

Εκτέλεση

Ζυμωνουμε την ζύμη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτα… (η ζύμη να είναι μαλακή)
Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το σπανάκι με τα πράσα με λίγες κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο..
Προσθέτουμε το τυρί και αφήνουμε στην άκρη.. χωρίζουμε σε 12 μπαλάκια και ανοίγουμε φύλλα..
Εγώ έβαλα 6 από κάτω λαδωμένο το κάθε φύλλο(λαδώνουμε λίγο με ένα πινέλο)
Προοσθετουμε την γέμιση και τα άλλα 6 φύλλα επίσης λαδωμένα από πάνω…
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο για 1 ώρα και περίπου 15-20λεπτά στους 180-200C ανάλογα των φούρνο..

Καλή Απόλαυση

H συνταγή της Irini Baxevani

Προηγούμενο άρθροΣαλάτα με αγγούρι και σέλινο…η πιο δροσερή καλοκαιρινή Σαλάτα
Επόμενο άρθροΜπιφτεκάκια με πατάτες και κρεμμύδι στο φούρνο