Αυτό το υπέροχο Ρατατούι λαχανικών ξεχειλίζει από μεσογειακές γεύσεις!
Στρώματα κολοκυθιού, ντομάτας και μελιτζάνας πάνώ σε μία γευστική σάλτσα ντομάτας.
Μπορεί να σερβιριστεί και σαν συνοδευτικό ή κυρίως με γρεσκο ψωμί 🤤
Υλικά
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο χωρισμένο
2 Μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
2 κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
5-6 ντομάτες κομμένες σε φέτες
1 Καρότο, ψιλοκομμένο
1 Μικρό Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 Σκελίδες Σκόρδο, ψιλοκομμένες
400g Ντομάτες τριμμενες
1/2 κουταλάκι ξερό βασιλικό
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη αποξηραμένη ρίγανη
2 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
1 Κγ Ζάχαρη
Αλάτι & Πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190C.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο και μαγειρέψτε μέχρι
να μαλακώσουν.
Προσθέστε τις ντομάτες και τα μπαχαρικά και σιγοβράστε για 15 λεπτά.
Μόλις δέσει η σάλτσα, αδειάζουμε σε ένα ταψί.
Στοιβάζουμε τα κομμένα λαχανικά σε 3 ζεύγη (κολοκυθάκια, ντομάτα, μελιτζάνα) και μετά τα τοποθετούμε σε κυκλικό σχέδιο γύρω από το ταψακι πάνω από τη σάλτσα. Αλείφουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά.
Ανεβάστε το φούρνο στους 200C. Ξεσκεπάστε, μετακινήστε το πιάτο στο επάνω ράφι και ψήστε μέχρι τα λαχανικά να γίνουν χρυσαφικά και τρυφερά.
Γαρνίρουμε με φρέσκο βασιλικό και σερβίρουμε αμέσως.
Καλή Απόλαυση! 😊
Η Συνταγή είναι από το Lolly’s Kitchen