Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Η Σπιτική Γλυκιά Ροδακινόπιτα είναι το τέλειο γλυκό για κάθε περίσταση. Εύκολη στην παρασκευή της, με υλικά που μπορεί να έχεις ήδη στο ντουλάπι σου, και το καλύτερο; Είναι φτιαγμένη με πιο υγιεινές επιλογές, όπως κοκοφοίνικα ζάχαρη και αλεύρι φαγόπυρου, χωρίς να χάνει καθόλου σε γεύση!
Ροδακινόπιτα...δείτε πόσο υγιεινά γίνετε
Τι ωραία που είναι η δημιουργία στην κουζίνα, ειδικά όταν φτιάχνεις κάτι τόσο νόστιμο και συνάμα υγιεινό! Η Σπιτική Γλυκιά Ροδακινόπιτα είναι μία τέτοια συνταγή, ιδανική για να γλυκάνεις την ημέρα σου χωρίς ενοχές. Εγώ τη δοκίμασα πρόσφατα και σας διαβεβαιώνω ότι είναι μία γρήγορη και εύκολη επιλογή που θα σας ενθουσιάσει.
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτή την απολαυστική Σπιτική Γλυκιά Πίτα με Ροδάκινα θα χρειαστούμε:
- 1 τεμ. Αυγό
- 80 γρ. ζάχαρη Καρύδας ή Κοκοφοίνικα ή ιδια ποσότητα κανονική
- 100 ml Ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. Υγρή βανίλια
- 1/2 φιαλίδιο Εσάνς πορτοκάλι (για να μην μυρίζει το ελαιόλαδο)
- 10 γρ. Μπέικιν πάουντερ
- 320 γρ. Αλεύρι από φαγόπυρο ή 250 γρ Αλεύρι γ.ο.χ
- 90 γρ. Μαρμελάδα χωρίς ζάχαρες
- 2 μεγάλες Ροδάκινα
Για πασπάλισμα:
- Άχνη ζάχαρη (προαιρετικά, αφού κρυώσει)
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτή τη μοσχομυριστή Σπιτική Γλυκιά Πίτα με Ροδάκινα:
- Προετοιμάζω τη ζύμη:
Σε ένα μπολ, χτυπάω πρώτα το αυγό μαζί με την κοκοφοίνικα ζάχαρη, το ελαιόλαδο, την υγρή βανίλια και την εσάνς πορτοκαλιού μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Στη συνέχεια, προσθέτω το αλεύρι από φαγόπυρο και το μπέικιν πάουντερ.
Ζυμώνω μέχρι να πάρω μία ζύμη που να μην είναι πολύ σκληρή.
Σκεπάζω τη ζύμη με διάφανη μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο για 30 λεπτά. - Προετοιμάζω τα ροδάκινα:
Ενώ η ζύμη είναι στο ψυγείο, κόβω τα δύο μεγάλα ροδάκινα σε μικρούς κύβους. - Συναρμολογώ την πίτα:
Θα χρειαστείτε ένα ταψί με διάμετρο 26 εκ. (το δικό μου είναι λίγο μικρότερο).
Μετά το μισάωρο, βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και χωρίζω το 1/3 από αυτή.
Την μεγαλύτερη ποσότητα ζύμης τη απλώνω ομοιόμορφα στο κάτω μέρος του ταψιού και πιέζω προς τα πλάγια για να δημιουργήσω ένα μπορδούρα (ένα τοίχωμα) γύρω γύρω.
Από την υπόλοιπη ζύμη (το 1/3) φτιάχνω λεπτά φιτίλια (λωρίδες) και με αυτά σχηματίζω τρεις ομόκεντρους κύκλους πάνω στην απλωμένη ζύμη: έναν μικρό, έναν μεσαίο και έναν μεγάλο.
Με ένα μικρό κουταλάκι αλείφω τη μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη στον χώρο ανάμεσα στους κύκλους της ζύμης.
Από πάνω βάζω τα κομμένα κομμάτια ροδάκινα, καλύπτοντας τη μαρμελάδα. - Ψήνω την πίτα:
Βάζω το ταψί να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά.
Όταν η Ροδακινόπιτα κρυώσει, την πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη, αν θέλω.
Notes
Tips για την Τέλεια Σπιτική Γλυκιά Πίτα με Ροδάκινα
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η Σπιτική Γλυκιά Πίτα με Ροδάκινα σας ακόμα πιο νόστιμη. Η εσάνς πορτοκαλιού είναι πολύ σημαντική γιατί καλύπτει τη χαρακτηριστική γεύση του ελαιολάδου και δίνει ένα υπέροχο άρωμα. Μην παραλείψετε το στάδιο ψύξης της ζύμης, βοηθάει να γίνει πιο εύκολη στη διαχείριση και πιο τραγανή η πίτα. Αν δεν έχετε ροδάκινα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα φρούτα εποχής, όπως μήλα, αχλάδια ή βερίκοκα. Επίσης, αν δεν σας πειράζει η ζάχαρη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονική μαρμελάδα της αρεσκείας σας.










