Σαμπλέ με Βερίκοκο

Υλικά

400 γρ. βούτυρο Lurpak
750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ. ζάχαρη άχνη
2 αυγά
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
μαρμελάδα βερίκοκο

Εκτέλεση

Τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια το βούτυρο παγωμένο και το αδειάζουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο του μίξερ. Ζυμώνουμε καλά έως ότου πετύχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι. Εάν το ζυμάρι βγει μαλακό και κολλάει, το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
Στον πάγκο εργασίας ανοίγουμε λεπτό φύλλο πάχους 3 χιλ. Κόβουμε με το κουπ πατ δίσκους διαμέτρου 4 εκ. και τα τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα φούρνου. Στα μισά από αυτά δημιουργούμε με ένα άλλο κουπάτ μια τρύπα διαμ. 3 εκ.

Τα τοποθετούμε κι αυτά σε λαμαρίνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Στα ολόκληρα σαμπλέ βάζουμε στο κέντρο λίγη μαρμελάδα, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη αυτά με την τρύπα και τα κολλάμε μεταξύ τους.

TIP: Πώς ξεχωρίζουμε το φρέσκο αυγό
Βυθίζουμε το αυγό σε ένα δοχείο γεμάτο αλατισμένο νερό (125 γρ. αλάτι για 1 λίτρο νερό).
Ένα φρέσκο αυγό έως και 3 ημερών βουλιάζει αμέσως στον πάτο. Ένα αυγό 3-6 ημερών επιπλέει.
Ένα αυγό άνω των 2 εβδομάδων στέκεται αρχικά όρθιο μέσα στο νερό και αργότερα επιπλέει.

Καλη Επιτυχία