Αν σας αρέσει η συνταγή μας, Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!
Τα Σαμπλεδάκια είναι το αγαπημένο μου γλυκάκι για τον καφέ και όχι μόνο! Είναι τόσο αφράτα, που λιώνουν στο στόμα, και με τη μαρμελάδα στη μέση γίνονται σκέτη απόλαυση. Είναι μια πανεύκολη συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε ακόμα και την τελευταία στιγμή, για να γλυκάνετε εσάς και τους αγαπημένους σας. Πάμε να δούμε πώς φτιάχνω αυτά τα απίθανα Σαμπλεδάκια!
Σαμπλεδάκια

Φτιάξτε τα πιο αφράτα και νόστιμα Σαμπλεδάκια για τον καφέ σας! Πανεύκολη συνταγή με μαργαρίνη και μαρμελάδα, ιδανικά για κέρασμα ή προσωπική απόλαυση.
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτά τα λαχταριστά Σαμπλεδάκια, θα χρειαστούμε τα εξής:
- 300 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη)
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 αυγό
- 3 κρόκοι αυγών
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ ή λικέρ (ό,τι έχετε στο σπίτι)
- 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Μαρμελάδα (ό,τι γεύση σας αρέσει) για να τα ενώσουμε
Instructions
┊◌🍳┊◌🔪┊◌🥣┊
- Αρχικά, σε ένα μεγάλο μπολ του μίξερ, χτυπάω το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) με τη ζάχαρη άχνη πάρα πολύ καλά, μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν ένα κρεμώδες μείγμα.
- Στη συνέχεια, προσθέτω το ολόκληρο αυγό και τους τρεις κρόκους, αφού τους έχω χτυπήσει κι αυτούς λίγο χωριστά. Συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν τελείως.
- Σταματάω το μίξερ και συνεχίζω το ανακάτεμα με ένα σύρμα ή μια σπάτουλα. Ρίχνω το κονιάκ ή το λικέρ και τη βανίλια.
- Τέλος, προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Θέλει προσοχή να μην παραζυμώσουμε, απλά να ενωθούν τα υλικά.
- Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, στρώνω τη ζύμη με έναν πλάστη σε πάχος περίπου μισό εκατοστό.
- Με ένα κουπ-πατ (ή ακόμα και ένα ποτήρι, όπως κάνω εγώ) κόβω τη ζύμη σε στρογγυλά Σαμπλεδάκια.
- Τα αραδιάζω σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά στις άκρες. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από τον φούρνο, αλλά συνήθως είναι γύρω στα 10-15 λεπτά. Θέλω να παραμείνουν ανοιχτόχρωμα και αφράτα.
- Όταν κρυώσουν τελείως τα Σαμπλεδάκια, αλείφω το ένα με μαρμελάδα και το ενώνω με ένα άλλο, φτιάχνοντας ένα σάντουιτς. Αν θέλω, μπορώ να τα πασπαλίσω και με λίγη ζάχαρη άχνη.
Η Συνταγή ειναι της κας Matoula Ganoti - Georgantzi
Notes
Για να γίνουν τα Σαμπλεδάκια σας ακόμα πιο τέλεια, έχω μερικά τιπς για εσάς:
Βούτυρο ή μαργαρίνη: Βεβαιωθείτε ότι το βούτυρο ή η μαργαρίνη είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να χτυπηθούν εύκολα με τη ζάχαρη.
Μην παραζυμώσετε: Μόλις προσθέσετε το αλεύρι, ανακατέψτε μόνο όσο χρειάζεται για να ενωθούν τα υλικά. Το υπερβολικό ζύμωμα σκληραίνει τα μπισκότα.
Πάχος ζύμης: Αν θέλετε πιο τραγανά Σαμπλεδάκια, ανοίξτε τη ζύμη λίγο πιο λεπτή. Αν τα προτιμάτε πιο αφράτα, αφήστε τη λίγο πιο χοντρή.
Ψήσιμο: Παρακολουθήστε τα προσεκτικά κατά το ψήσιμο. Θέλουμε απλά να πάρουν ένα χρυσό χρώμα στις άκρες, όχι να σκουρύνουν πολύ.
Μαρμελάδα: Χρησιμοποιήστε την αγαπημένη σας μαρμελάδα! Φράουλα, βερίκοκο, ή ακόμα και μια πικρή μαρμελάδα πορτοκάλι ταιριάζουν υπέροχα.