Συστατικά

400γρ Oreo cookies
5 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
220γρ τυρί κρέμα, μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
3 1/4 φλιτζάνια + 2 κουταλιές της σούπας πλήρες γάλα ξεχωριστά
220 gr κρέμα σαντιγί (μορφατ)
110gr στιγμιαία πουτίγκα σοκολάτας*
1 1/2 φλυτζάνια δάκρυ σοκολάτας

Οδηγίες

Σε ένα μπλεντερ, χτυπάτε μαζί τα μπισκότα Oreo και το λιωμένο βούτυρο μέχρι το μίγμα να μοιάζει με πάστα και έπειτα να πιέσετε το μείγμα στο κάτω μέρος ενός πυρεξ 20 x 30 εκ, και στη συνέχεια βάλτε στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο για χρήση.
Στο μπολ μίξερ βάσης, χτυπήστε μαζί το τυρί κρέμας και τη ζάχαρη μέχρι να είναι κρεμώδες.
Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας το γάλα και χτυπήστε για να τα συνδυάσετε.              Ρίξτε 1 1/2 φλιτζάνια μορφατ και επαλείψτε το μείγμα πάνω από το στρώμα του Oreo .
Σε ένα μεσαίο κύπελλο, χτυπήστε ελαφρά μαζί το υπόλοιπο γάλα και την πουτίγκα σοκολάτας μέχρι να αρχίσει να πυκνώνει το μείγμα.
Προσεκτικά χύστε τη πουτίγκα σοκολάτας πάνω από το στρώμα τυριού κρέμας. Τοποθετήστε το στο ψυγείο για 10 λεπτά και απλώστε ομοιόμορφα το υπόλοιπο μορφατ πάνω στο γλυκό.
Πασπαλίζουμε με μίνι ημίγλυκα δάκρυα σοκολάτας και τοποθετούμε στην κατάψυξη για να κρυώσουμε για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρουμε.


Kαλή Επιτυχία!

*Πουτίγκα Σοκολάτας

Για τη γρήγορη πουτίγκα σοκολάτας θα χρειαστείτε

  • 1/2 φλιτζανιού ‏Ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας ‏Κορν φλάουρ
  • 1/3 του φλιτζανιού ‏Κακάο άγλυκο
  • 2 1/2 φλιτζάνια ‏Γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας ‏Εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

1 Σε μια κατσαρόλα βάζετε τη ζάχαρη , το κορν φλάουρ και το άγλυκο κακαό.
2 Ανακατεύετε με ένα κουτάλι για να αναμειχθούν.
3 Προσθέτετε το γάλα σταδιακά κι ανακατεύετε παράλληλα μέχρι να αναμειχθούν.
4 Μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας τακτικά μέχρι η πουτίγκα να αρχίσει να σφίγγει.
5 Αποσύρετε απ’τη φωτιά.
6 Προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας κι αφήστε το να κρυώσει.