Υλικά

Μπρόκολο 0,5 kg
Κουνουπίδι 0,5 kg.
2 κουταλιές γάλα
1 κρεμμύδι
1 κόκκινη πιπεριά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 ντομάτα

3 αυγά
2 ποτήρια γάλα (400 ml)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (30 ml)
130 γρ.αλεύρι
1 σκελίδα σκόρδο
100 γρ. τυρί της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

Κόβουμε σε μικρά μπουκετάκια το μπρόκολο και το κουνουπίδι.Τα βάζουμε σε μεγάλη φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε νερό να τα σκεπάσει προσθέτουμε και το γάλα και τα βράζουμε για 10 λεπτά.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε λίγο λάδι στο τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε μέχρι να ροδίσει.

Σ ένα μπολ σπάμε τ αυγά ρίχνουμε το αλέυρι και τα ανακατεύουμε με το σύρμα πολύ καλά. Ρίχνουμε το γάλα, το αλάτι ,το λάδι και ανακατεύουμε.

Λαδώνουμε ένα μεσαίο πυρέξ βάζουμε τα βρασμένα λαχανικά μας ρίχνουμε το σωταρισμένο κρεμμύδι και αλατίζουμε. Κόβουμε τη ντομάτα και τη πιπεριά μικρά κομματάκια και τα ρίχνουμε στο πυρέξ.

Περιχύνουμε με το υγρό μείγμα μας.

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε και αυτό από πάνω.
Πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά στους 200 ° C.


Πολύ υγιεινό και φτηνό φαγητό!!!!!!!
Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή!!!!!
Δοκιμάστε τη!!!!

Σουφλέ λαχανικών
Σουφλέ λαχανικών

Καλή επιτυχία

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΠάστα ταψιού καραμέλα…θα γλείφετε τα δαχτυλά σας
Επόμενο άρθρο“Μουσάκας” κολοκυθιών με άρωμα κανέλας