Σούπα κρέμα κουνουπιδιού με κάρυ
Προϊόντα
1 μικρό κεφάλι κουνουπίδι
3 καρότα
1 μέτρια πατάτα
αλάτι για γεύση
1-2 κγ κάρυ
σκόνη σκόρδου
ελαιόλαδο
κάσιους Delishu (προαιρετικό)
Παρασκευή
Τα λαχανικά πλένονται και κόβονται σε μεγάλα κομμάτια. Ρίχνουμε κρύο νερό ώστε να καλυφθούν, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
Χρησιμοποιώ χύτρα ταχύτητας για να τα βράσω για 10 λεπτά.
Επειδή δεν μου αρέσουν οι κρεμώδης σούπες , πριν πολτοποιήσω τα λαχανικά, ρίχνω το μεγαλύτερο μέρος του νερού στο οποίο εβρασαν σε ξεχωριστό δοχείο.
Προσθέτω το κάρυ και το σκόρδο και πολτοποιώ. Προσθέτω λίγο από τον ζωμό που χωρίσαμε μέχρι να πάρει την απαιτούμενη πυκνότητα.
Αλατοπιπερώνουμε και ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγο ακόμα ελαιόλαδο, πιπερι και κάσιους.
Καλή Απόλαυση