Πίτσα σπέσιαλ
Φτιάξτε την αγαπημένη σας Πίτσα σπέσιαλ και απολαύστε την με την οικογένειά σας βλέποντας την αγαπημένη ταινία σας.
Υλικά:
4 φλυτζάνια αλεύρι γ.ο.χ.(1/2 κιλό)
1 κουταλάκι αλάτι(5g)
2 κοφτά κουταλάκια ζάχαρη(8g)
1 φακελάκι μαγιά στιγμής(8g)
1 φλυτζάνι γάλα ή νερό(220g)
2/3 φλυτζανιού λάδι(125g)
4 κουταλιές κόρν φλάουρ(25g)
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ(5g)
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα ή το νερό.
Ρίχνεται αμέσως τη ζάχαρη,το αλάτι,το λάδι και ανακατεύεται καλά.
Ρίχνεται τη μαγιά και σιγά σιγά το αλεύρι στο οποίο έχετε ανακατέψει πολύ καλά το μπέικιν πάουντερ,ζυμώνεται μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι και προς το τέλος ρίχνεται το κόρν φλάουερ.
Αφήνεται τη ζύμη σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί.
Ανοίγεται τη ζύμη σε δύο κυκλικά φύλλα και στη συνέχεια προσθέτετε τη σάλτσα και τη γεμίσει που θέλετε.
Ψήνεται τη πίτσα στους 180 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά.
Η Συνταγή είναι της Ελένης Τσιουκάνη
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Σπέσιαλ πίτσα🍕🍕
Υλικά:
4 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις(1/2 κιλό).
1 κουταλάκι αλάτι (5g)
2 κοφτά κουταλάκια ζάχαρη(8g)
1 φακελάκι μαγιά στιγμής(8g)
1 φλυτζάνι γάλα ή νερό (220 g)
2/3 φλυτζανιού λάδι (125g)
4 κουταλιές κόρν φλάουρ (25g)
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ(5g)
Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε ελαφρά το γάλα ή το νερό
( περίπου 45-50 °C).
Ρίχνετε αμέσως τη ζάχαρη,το αλάτι,το λάδι και ανακατεύετε καλά.
Ρίχνετε τη μαγιά και σιγά σιγά το αλεύρι στο οποίο έχετε ανακατέψει πολύ καλά το μπέικιν πάουντερ,ζυμώνεται μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι και προς το τέλος ρίχνεται το κόρν φλάουρ .
Αφήνετε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί.
Ανοίγετε τη ζύμη σε δύο κυκλικά φύλλα διαμέτρου 35 cm περίπου,και στη συνέχεια προσθέτετε τη σάλτσα και τη γέμιση που θέλετε.
Ψήνετε την πίτσα στους 180 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά.🍕🍕
Καλή επιτυχία!!!
Η Συνταγή είναι της κας Ελένης Τσιουκάνη