Σπανακόρυζο με ντομάτα
Συστατικά
1 kg κατεψυγμένου σπανακιού
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
300 γρ ντομάτα πασσατα
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας άνηθο, φρέσκο ή αποξηραμένο
αλάτι πιπέρι
1 κύβος λαχανικών
1/2 φλιτζάνι ρύζι, basmati ή carolina
3 φλιτζάνια νερό
Οδηγίες
Βήμα 1 Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο δοχείο. Σωτάρετε για 5 λεπτά μέχρι να γίνει ημιδιαφανές. Προσθέστε την ντομάτα και αφήστε το να σιγοβράσει για περίπου ένα λεπτό. Προσθέστε το σπανάκι και σε χαμηλή φωτιά, αφήστε το να μαγειρευτεί για περίπου 10 λεπτά για να ξεπαγώσει εντελώς.
Βήμα 2 Προσθέστε το ρύζι, τα λαχανικά, τον άνηθο και το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για να μαγειρέψουμε πλήρως το ρύζι. Εάν θέλετε το σπανακόρυζο να είναι πιο σουπώδες προσθέστε 4 φλιτζάνια νερό.
Καλή Απόλαυση με ένα κομμάτι Φέτα
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Μπορείτε φυσικά να αντικαταστήσετε το κατεψυγμένο σπανάκι με φρέσκο. Απλά βρίσκω ότι είναι πραγματικά εύκολο στη χρήση κατεψυγμένου, επειδή πάντα έχω στην κατάψυξη για εκείνες τις ημέρες όταν είμαι πολύ απασχολημένος. Στο σπανακόριζο μπορείτε επίσης να προσθέσετε κρεμμύδι και πράσα. Εάν τυχόν σας έχει μείνει λίγο, προσθέστε λίγο νερό και ξαναζέστανε το σε μια κατσαρόλα.
ΠΗΓΗ: greekfoodalchemist.com