Τώρα δεν χρειάζεται να ψάχνετε για νόστιμα ψωμάκια για χοτ ντογκ, μπορείτε εύκολα να τα ψήσετε στο σπίτι
Αυτά τα ψωμάκια μπορούν να καταψυχθούν και ανά πάσα στιγμή μπορείτε να φτιάξετε το πιο νόστιμο σπιτικό χοτ ντογκ

Υλικά:

Ψωμάκια για χοτ ντογκ (10 τεμάχια)
540 γρ. αλεύρι
50 γρ. βούτυρο
100 ml νερό
200 ml γάλα
20 γρ. μαγιά νωπη (ή 7 γρ. ξηρή)
20 γρ. ζάχαρη
10 γρ. αλάτι
1 αυγό

Για να αλείψετε τα ψωμάκια:
1 αυγό
1 κ.γλυκού ζαχαρη
1 κ.γλυκού ηλιέλαιο
σουσάμι
+ λουκάνικα, σαλάτα λάχανου, κέτσαπ, μαγιονέζα, μουστάρδα.

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι, βάζετε το νερό, το γάλα και το βούτυρο. Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αφήνετε το μείγμα να γίνει χλιαρό.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε το χλιαρό μείγμα, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
Σπάτε το αυγό και προσθέτετε το αλάτι. Ανακατεύετε.
Σταδιακά, προσθέτετε το αλεύρι και ζυμώνετε μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαστική ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Η διαδικασία ζυμώματος διαρκεί περίπου 10-15 λεπτά στο χέρι ή 5-7 λεπτά σε μίξερ.
Λαδώνετε ένα μπολ, βάζετε μέσα τη ζύμη, σκεπάζετε και αφήνετε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.
Μετά το φούσκωμα, χωρίζετε τη ζύμη σε 10 ίσα κομμάτια (περίπου 90-100 γρ. το καθένα). Στρογγυλεύετε κάθε κομμάτι και τα αφήνετε σκεπασμένα να ξεκουραστούν για 10 λεπτά.
Πασπαλίζετε μια επιφάνεια με αλεύρι. Παίρνετε κάθε μπαλάκι ζύμης και το ανοίγετε σε ένα ορθογώνιο. Στη συνέχεια, το τυλίγετε σε ρολό, φροντίζοντας να κλείσετε καλά τη ραφή. Το μήκος κάθε ρολού πρέπει να είναι περίπου 15-17 εκ.
Τοποθετείτε τα ρολάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους.
Σκεπάζετε το ταψί με μια πλαστική σακούλα και αφήνετε τα ψωμάκια να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος για 40 λεπτά.
Μπορείτε προαιρετικά να ζεστάνετε ελαφρά τον φούρνο στους 200°C και να τον σβήσετε για να δημιουργήσετε ένα ζεστό περιβάλλον.
Για την επάλειψη, χτυπάτε το αυγό με τη ζάχαρη και το ηλιέλαιο. Αλείφετε απαλά τα φουσκωμένα ψωμάκια και πασπαλίζετε με σουσάμι.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Οταν κρυώσουν τα φθλάμε σε σακουλα τροφίμων

Δείτε εδω το κόλπο για να γίνουν σαν αυτά του δρόμου

 

Για να γίνουν σαν αυτά του “δρόμου” πρέπει να μαγειρευτούν στον ατμό
Ζεστάνετε νερό σε μια τατσαρολα από πάνω βάζετε ένα μεγάλο σουρωτήρι πανω απο την κατσαρολα. Βάζετε τα ψωμάκια αν 2 σκεπάζονται με ένα καπάκι.
Τα μαγειρεύω στον ατμό για λίγα λεπτά, κατά διαστήματα πρέπει να τα γυρίζετε. Τα ψωμάκια στον ατμό γίνονται πολύ μαλακά σαν σφουγγάρι

Τα γεμίζετε με μία σαλάτα λαχανο το λουκανικο και μαγιονέζα και κετσαπ