Στριφτά τυροκούλουρα
Απαραίτητα προϊόντα:
1 κιλό αλεύρι
1/2 κύβο φρέσκιας μαγιάς
150 ml χλιαρό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
200 ml φρέσκο γάλα
200 γρ γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
3-4 κουταλιές της σούπας λάδι
Χωρίζουμε 1 αυγό και 1 ασπράδι-κρόκο για να αλείψουμε τα τυροκούλουρα
400 γρ τυρί
1 κουταλάκι του γλυκού ριγανη
1 κουταλάκι του γλυκού σαμαρδάλα
Εκτέλεση:
Η μαγιά διαλύεται στο νερό με τη ζάχαρη και δύο κουταλιές της σούπας από το αλεύρι.
Σε ξεχωριστό δοχείο ανακατεύουμε το φρέσκο γάλα και το γιαούρτι.
Προσθέστε τη σόδα, το αυγό και το ασπράδι και το λάδι.
Το αλεύρι κοσκινίζεται, γίνεται ένα πηγάδι στην μέση και πασπαλίζεται με αλάτι αλάτι.
Ρίχνουμε στο πηγάδι την ενεργοποιημένη μαγιά και το μείγμα γάλακτος.
Ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη.
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για 20 λεπτά.
Η φουσκωμένη ζύμη ανακατεύεται ξανά.
Χωρίζεται σε δύο μέρη.
Κάθε μέρος ανοιγετε σε τετράγωνο φύλλο χοντρο.
Αλείφουμε με λάδι και στο μισό φύλλο βάζουμε το τυρί ανακατεμένο με την ρίγανη.
Το μέρος του φύλλου που δεν είναι πασπαλισμένο με τυρί διπλώνεται στη μέση χωρις να καλυπτει το τυρι.
Στη συνέχεια το μέρος του φύλλου που εχει το τυρι διπλώνετε πάνω απο το προηγουμενο.
Κόβουμε σε οκτώ κομμάτια.
Κάθε κομμάτι τεντώνεται και στρίβετε.
Τα στριμμένα κομμάτια τα τακτοποιούμε σε ταψί πάνω σε χαρτί ψησίματος.
Το σχηματισμένο τυροκούλουρο αφήνεται να φουσκώσει για 15 λεπτά.
Αλείφουμε με κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγο λάδι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Καλή όρεξη!
ΠΗΓΗ: kulinarensvqtsgeri