Υλικά

για τα συκωτάκια:

500γρ. συκωτάκια κοτόπουλου, καθαρισμένα και κομμένα σε μπουκιές
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Χυμός από 1 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη ρίγανη

για το πιλάφι:

1 φλιτζάνι ρύζι για πιλάφι (καρολίνα ή μπασμάτι)
2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου (ή νερό)
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Συκωτάκια:

Πλένετε καλά τα συκωτάκια και τα στραγγίζετε.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Σοτάρετε τα συκωτάκια για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι και σιγοβράζετε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα συκωτάκια.
Αλατοπιπερώνετε, σβήνετε με το χυμό λεμονιού και πασπαλίζετε με τη ρίγανη. Αφήνετε στην άκρη.

Πιλάφι:

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο.
Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά, μέχρι να γυαλίσει.
Προσθέτετε το ζωμό (ή το νερό), αλάτι και πιπέρι.
Αφήνετε να πάρει μια βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 18-20 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί το υγρό.
Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το πιλάφι να σταθεί για 5 λεπτά, σκεπασμένο.
Σερβίρισμα:

Σερβίρετε τα συκωτάκια ζεστά πάνω από το πιλάφι. Μπορείτε να γαρνίρετε με επιπλέον φρέσκια ρίγανη ή μαϊντανό.

Η συνταγή είναι της κας Lena Totsika

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Συκωτάκια κοτόπουλου κοκκινιστά

Συκωτάκια κοτόπουλου κοκκινιστά

Υλικά:

500 γραμμάρια συκωτιού
1 καρότο,
2 κρεμμύδια,
3 σκελίδες σκόρδο,
2 ντομάτες,
5 κόκκινες πιπεριές ψητές,
1 φλ κόκκινο κρασί,
δάφνη,
αλάτι, μαύρο πιπέρι,
Πάπρικα, λάδι, μαϊντανός.

Παρασκευή:

Σε βαθύ τηγάνι με λάδι σοτάρω τα πλυμένα στεγνά συκωτάκια, τα οποία έχω αλατίσει ελαφρά για περίπου 10 λεπτά.
Τα βγάζω και στο καυτό λάδι βάζω το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες, το καρότο κομμένο σε μικρά κομμάτια. , το σκόρδο καβουρδισμένο, ξεφλουδισμένες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες, ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τις ντομάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους, αλάτι, ένα φλιτζάνι κρασί, τη δάφνη, τα μπαχαρικά, αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά, γυρνάμε τα συκωτάκια.
Στο σερβίρισμα πασπαλίζω το έτοιμο πιάτο με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Βιολέτα Γκεργκίνοβα